Bitcoinové poklesy pod $17K ako “bláznivé reči”

Bitcoinové poklesy pod $17K ako “bláznivé reči”

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Obchodníci s Bitcoinom zostávajú opatrní kvôli “FUD” spoločnosti Binance, ktorý vyvoláva príliš medvedie cenové akcie BTC.

“FUD” spoločnosti Binance podnecuje medvedie pohyby BTC

Údaje z Cointelegraph Markets Pro a TradingView sledovali BTC/USD, keď sa na Bitstampu dostal na niekoľkodňové minimá 16 928 USD.

Pár stiahol celý svoj beh na jednomesačné maximá vďaka najnovším makroekonomickým údajom a aktualizácii politiky zo Spojených štátov.

Na pozadí pretrvávajúcich obáv o solventnosť najväčšej globálnej burzy Binance sa na trhu prejavil sentiment, ktorý podľa obchodníkov predstavoval jasný prípad ochladnutia.

Naznačovali, že dôkazy jednoducho nesvedčia v prospech medveďov.

“Najbláznivejšie fámy a FUD, ktoré sa šíria doslova na každého v kryptoburze,” napísal v ten deň na Twitteri Michaël van de Poppe, zakladateľ a generálny riaditeľ obchodnej spoločnosti Eight.

Rovnako skepticky znel aj kolega obchodník a analytik Crypto Ed, ktorý upozornil na kopírovanie poklesu Bitcoinu v súlade s americkými akciami deň predtým.

“Zaujímavé vidieť, ako sú všetci zrazu takí medvedí na BTC, akoby sa výhradne správal tak slabo. SPX si počína úplne rovnako, možno ešte slabšie,” povedal svojim sledovateľom a spýtal sa, či v tom naozaj zohráva úlohu “fud Binance”.

Výskum: Údaje o rezervách Binance “dávajú zmysel”

Pri skúmaní predchádzajúceho vyhlásenia spoločnosti Binance o rezervách medzitým analytická platforma CryptoQuant na reťazci takisto našla len málo dôkazov o nekalej hre.

“Aby sme vyhodnotili informácie obsiahnuté v správe spoločnosti Binance o dôkazoch rezerv, porovnali sme záväzky prezentované spoločnosťou Binance v správe s metrickými údajmi na reťazci, ktoré máme k dispozícii v spoločnosti CryptoQuant a ktoré sa týkajú BTC rezerv spoločnosti Binance (náš odhad vkladov uskutočnených zákazníkmi spoločnosti Binance),” vysvetlila v príspevku na blogu 15. decembra:

“Zistili sme, že záväzky uvedené spoločnosťou Binance sú veľmi podobné nášmu odhadu (99 %).”

Dodala, že údaje, ktoré spoločnosť Binance poskytla o svojich záväzkoch, “dávajú zmysel”.

Žiadne uistenie však nestačilo na to, aby utíšilo cenovú akciu BTC v daný deň, pričom v čase písania tohto článku sa cena 17 000 USD sotva držala.

Populárny obchodník Crypto Tony tak oznámil vstup “ďalšej vlny nadol pre medvede”, a to na pozadí pokračujúcich predpovedí o minimách cyklu na úrovni 12 000 USD alebo pod ňou.

“BTC všetko podľa očakávania … ak sa budeme chvíľu konsolidovať nad 16900, otvorím dlhý …. zatiaľ stále trpezlivý,” napísal v čerstvej aktualizácii kolega obchodník Elizy.

Tento článok neobsahuje investičné rady ani odporúčania. Každý investičný a obchodný krok je spojený s rizikom a čitatelia by mali pri rozhodovaní vykonať vlastný prieskum.

Zdroj: https://cointelegraph.com/