Prezident El Salvádoru predpokladá rast bitcoinu na 100 000 dolárov

Prezident El Salvádoru predpokladá rast bitcoinu na 100 000 dolárov

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Bukele predpokladá blížiaci sa explozívny rast pre dve vlastné iniciatívy El Salvadoru založené na BTC – Bitcoin City a dlhopisy sopky.

Prezident Bukele predpovedá rast bitcoinu na 100 000 dolárov, ďalšie legálne prijatie a ďalšie

V nedeľu sa salvádorský prezident Nayib Bukele podelil o päť býčích predpovedí o výkonnosti bitcoinu (BTC) na rok 2022.

Minulý rok sa Salvádor stal prvou krajinou, ktorá za Bukeleho predsedníctva prijala bitcoin ako zákonné platidlo ako protiopatrenie proti rastúcej inflácii v krajine. Od legalizácie vláda získala 1 370 BTC za rezervu krajiny a svoje nerealizované zisky reinvestovala do nových infraštruktúrnych projektov vrátane nemocnice a školy.

Prezident Bukele predpovedal, že k Salvádoru sa pridajú ďalšie dve krajiny a prijmú Bitcoin ako zákonné platidlo v roku 2022. V tom istom roku očakáva býčí zápas, ktorý posunie cenu BTC na nové historické maximum 100 000 dolárov.

Bukele tiež predpokladá blížiaci sa explozívny rast pre dve vlastné iniciatívy El Salvadoru založené na BTC – Bitcoin City a dlhopisy sopky. Ako už Cointelegraph uviedol, prezident predpokladá, že Bitcoin City sa stane plne funkčným mestom s obytnými štvrťami, nákupnými centrami, reštauráciami, prístavom – „všetkým okolo Bitcoinu“.

Podľa Bukeleho „Bitcoin City začne s výstavbou“ tento rok, čo znamená rozvoj virtuálneho mesta podporovaného BTC dlhopismi v hodnote 1 miliardy dolárov. Spolu s týmto vývojom predpovedá nadmerné upisovanie dlhopisov sopky.

Bukele tiež predpovedá, že Bitcoin sa tento rok stane hlavnou volebnou témou vo voľbách v Spojených štátoch, a svojim nasledovníkom na Twitteri povedal, aby na konferencii Bitcoin 2022 čakali na „obrovské prekvapenie“.

Mainstreamová adopcia bitcoinov v Salvádore sa stretla s radom technických prekážok, pričom poslednými sú správy o chýbajúcich prostriedkoch z vlastnej bitcoinovej peňaženky v krajine, Chivo.

Ako informoval Cointelegraph, najmenej 50 Salvádorčanov nahlásilo v decembri straty v celkovej výške viac ako 96 000 dolárov v dôsledku údajnej neznámej chyby v peňaženke Chivo.




Zdroj: https://cointelegraph.com/