Ripple čakajú najpriaznivejšie fundamenty za posledné roky, čo sa ale stane s cenou XRP?

Ripple čakajú najpriaznivejšie fundamenty za posledné roky, čo sa ale stane s cenou XRP?

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Zvyšovanie sadzieb Federálnym rezervným systémom pravdepodobne pokazí najpriaznivejšie fundamenty XRP za posledné roky.

Cena Ripple (XRP) sa 19. septembra potácala medzi ziskami a stratami napriek nádejam, že Ripple nakoniec vyhrá svoj dlhotrvajúci právny spor proti americkej Komisii pre cenné papiere SEC (Americká komisia pre cenné papiere a burzy).

Fed kazí eufóriu zo sporu SEC a Ripple

Pár XRP/USD klesol o viac ako 1 % na 0,35 USD, pričom na dennom svietniku z 19. septembra vytvoril mimoriadne ostré býčie a medvedie knoty. Inými slovami, jeho vnútrodenný výkon naznačil rastúci konflikt zaujatosti medzi obchodníkmi.

Nerozhodnosť by mohla byť spôsobená vystavením XRP iným katalyzátorom, než je súdny proces SEC vs. Ripple. Konkrétne ide o potenciál Federálneho rezervného systému zvýšiť svoje referenčné úrokové sadzby o ďalších 75 alebo 100 bázických bodov na svojom politickom zasadnutí 20. septembra.

Ako uviedol Cointelegraph, obavy z agresívneho zvyšovania sadzieb tlačili v priebehu roka na pokles kryptotrhu vrátane Bitcoinu (BTC) a Etheru (ETH). XRP tiež nie je imúnny vzhľadom na konzistentne pozitívnu koreláciu tokenu s Bitcoinom od októbra 2021.

Napríklad 19. septembra bol denný korelačný koeficient XRP s Bitcoinom na úrovni 0,47. Hodnota 1 znamená, že tieto dve aktíva sa pohybujú v zhode.  

Cene XRP hrozí, že v 4. štvrťroku klesne pod 0,25 USD

Nezávislý trhový analytik Cheds zdôraznil, že XRP sa od júna pohybuje vo vnútri obdĺžnikového pásma, a dodal, že “v súčasnosti nie je nič, čo by nás malo vzrušovať”.

Rozsah je vymedzený úrovňou 0,38 – 0,40 USD, ktorá pôsobí ako rezistencia, a úrovňou 0,28 – 0,30 USD, ktorá pôsobí ako support. Cena XRP po otestovaní rezistencie klesla a od 19. septembra smerovala k oblasti podpory, ako je znázornené nižšie.

Zaujímavé je, že pohyb smerom k podpore obdĺžnikového rozsahu by mohol vyvolať aj klasický medvedí obratový vzorec nazývaný hlava a ramená, ktorý je definovaný tromi po sebe nasledujúcimi vrcholmi vytvorenými na spoločnej úrovni podpory, pričom stredný vrchol (hlava) je vyšší ako zvyšné dva (ľavé a pravé rameno).

Vzorec hlava a ramená sa vyrieši po tom, ako cena prelomí pod líniu podpory a klesne o toľko, koľko je maximálna vzdialenosť medzi stredným vrcholom a podporou. Aplikácia tejto teórie na denný graf XRP predstavuje 0,242 USD ako cieľ pre pokles.

Inými slovami, cena XRP by mohla do konca tohto roka stratiť ďalších 30 %, a to predovšetkým v dôsledku makro katalyzátorov.

 

 

 

 

https://cointelegraph.com/