Juhokórejské ministerstvo odporúča prijať zákony o metaverse

Juhokórejské ministerstvo odporúča prijať zákony o metaverse

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Juhokórejské ministerstvo pre vedu a informačné a komunikačné technológie (MSIT) odhalilo plány na odklon od zavádzania tradičných zákonov o videohrách v metaverse. Namiesto toho sa ministerstvo rozhodlo vydať nové usmernenia na stimulovanie rastu tohto začínajúceho ekosystému.

Záujem Južnej Kórey o získavanie Web3 a metaverzálnych ekosystémov dokazuje investícia 200 miliónov dolárov, ktorú vynaložila na vytvorenie vlastného metaversa. Súbežne s týmto úsilím MSIT zistil, že ukladanie starších predpisov slúži ako brzda rastu nových ekosystémov.

Na prvom zasadnutí národného výboru pre dátovú politiku MSIT uviedol, že “neurobíme chybu, keď budeme regulovať novú službu existujúcimi právnymi predpismi”. Diskusie okolo označenia metaverse ako videohry sú však stále na stole.

Ministerstvo rozhodlo, že nové odvetvia – vrátane Metaverse, autonómneho riadenia a OTT streamovacích platforiem – si vyžadujú vytvorenie nových predpisov. Pokiaľ ide o Metaverse, MSIT vyjadrilo obavy z brzdenia priemyselného rastu z dôvodu chýbajúceho právneho a inštitucionálneho základu. Približný preklad tlačovej správy, v ktorej sa odhaľuje tento plán, znie takto:

“Vypracovanie usmernení pre klasifikáciu herných produktov a metaversov na účely racionálnej a konzistentnej regulácie a podpora prijatia súvisiacich zákonov (prijatie osobitných zákonov o metaversoch atď.)”

Predtým, 1. septembra, poslanci Národného zhromaždenia podporili oficiálny návrh na prijatie zákona o podpore metaverzného priemyslu na podporu Web3 priemyslu.

Hoci juhokórejské úrady podporujú rast nových technológií, pokračujú v zásahu proti ľuďom prevádzkujúcim ekosystém Terra.

Juhokórejskí prokurátori tvrdia, že Do Kwon, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Terraform Labs, údajne podviedol investorov tým, že vydal cenné papiere Luna Classic (LUNC) a TerraUSd Classic (USTC) bez toho, aby investorov upozornil na nebezpečenstvo, že cena oboch cenných papierov môže spoločne prudko klesnúť.

V dôsledku toho prokurátori požiadali úrady, aby Kwonovi a ďalším zamestnancom spoločnosti Terra odobrali pasy.




https://cointelegraph.com/