Samsung používa zabezpečenie zariadení vo svojej sieti založené na blockchaine

Samsung používa zabezpečenie zariadení vo svojej sieti založené na blockchaine

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Samsung Knox Matrix využíva podporu technológie blockchain na zvýšenie bezpečnosti všetkých osobných inteligentných zariadení používateľa pripojených k sieti.

Technologický gigant Samsung oznámil, že využije technológiu blockchain na modernizáciu bezpečnostných protokolov pre všetky svoje inteligentné zariadenia.

Knox Matrix je jeho nové bezpečnostné riešenie založené na blockchaine pre “zážitky naprieč zariadeniami”. To znamená, že bezpečnostná vrstva pokrýva všetky zariadenia Samsung, od smartfónov až po domáce spotrebiče, v rámci siete.

Spoločnosť Samsung uviedla, že Knox Matrix bude fungovať ako “vlastný súkromný blockchainový systém” jednotlivca, pričom všetky jeho prepojené zariadenia budú vybavené viacvrstvovým monitorovaním blockchainu. To zahŕňa elektroniku, ako sú smartfóny, ale aj inteligentné televízory a klimatizácie.

Cieľom nového bezpečnostného vylepšenia je chrániť používateľov pred zneužitím ich prihlasovacích údajov a zároveň zjednodušiť prihlasovanie.

Podľa oznámenia budú všetky zariadenia Samsung využívať Knox Matrix a dostanú jednotný SDK bez ohľadu na to, či sú založené na systéme Android, Tizen alebo inom OS.

To prichádza spolu s oznámením spoločnosti o jej novej spolupráci so spoločnosťou Google s cieľom zlepšiť skúsenosti s viacerými inteligentnými zariadeniami v domácnosti.

Spoločnosť Samsung aktívne rozširuje svoje pôsobenie v oblasti Web3.

Príspevok na blogu Blockdata zo 16. augusta odhalil, že spoločnosť je od septembra 2021 najaktívnejším investorom do podnikov súvisiacich s blockchainom. Podľa príspevku sa Samsung po deväťmesačnom období zúčastnil na 13 kolách financovania v rámci tohto odvetvia.

Nedávno podporila pripravované herné štúdio Web3 spolu s divíziou Asset Management spoločnosti Samsung, ktorá v Hongkongu spustila fond obchodovaný na burze s blockchainom. 

Výkonný riaditeľ spoločnosti Samsung Next sa tiež vyjadril k dôležitosti budovania a investovania do priestoru Web3 v tomto období. 






https://cointelegraph.com/