Spoločnosti Argo Blockchain hrozí zatvorenie

Spoločnosti Argo Blockchain hrozí zatvorenie

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Spoločnosť Argo Blockchain začiatkom tohto roka predávala svoje podiely v Bitcoinoch, aby znížila dlh voči krypto investičnej firme Galaxy Digital Michaela Novogratza.

Argo Blockchain, ktorá sa zaoberá kryptomenami a je kótovaná na londýnskej burze, varovala, že jej hrozí ukončenie činnosti z dôvodu nedostatočného financovania.

Podľa oznámenia z 31. októbra spoločnosť Argo Blockchain, ktorá sa zaoberá ťažbou kryptomien, naďalej skúma nové možnosti financovania po tom, čo sa jej nepodarilo získať významný kapitál od strategického investora.

Argo sa snažilo získať približne 24 miliónov britských libier (27 miliónov USD) prostredníctvom úpisu kmeňových akcií. “Spoločnosť už neverí, že sa tento úpis uskutoční za predtým oznámených podmienok,” uviedla spoločnosť Argo vo vyhlásení.

Hoci Argo skúma ďalšie možnosti financovania, nie je možné zaručiť, že podpíše nejaké konečné dohody alebo zrealizuje nejaké transakcie. Firma bude pokračovať v úsilí o dosiahnutie dostatočného kapitálu minimálne počas nasledujúcich 12 mesiacov odo dňa oznámenia, uviedla spoločnosť Argo.

V prípade, že sa jej počas tohto obdobia nepodarí získať kapitál, bude musieť Argo obmedziť alebo prípadne zastaviť činnosť, uviedla spoločnosť:

“Ak by sa spoločnosti Argo nepodarilo dokončiť ďalšie financovanie, spoločnosť Argo by sa v najbližšom období dostala do záporných hodnôt peňažných tokov a musela by obmedziť alebo zastaviť činnosť.”

V situácii nedostatku finančných prostriedkov spoločnosť Argo prijala opatrenia na zachovanie hotovosti a optimalizáciu likvidity. Spoločnosť predala 3 843 úplne nových ťažobných strojov Bitmain S19J Pro za 5,6 milióna USD, čo bola posledná dávka z pôvodnej objednávky spoločnosti Bitmain, ktorej inštalácia bola naplánovaná na október 2022. Celková kapacita hash rate spoločnosti Argo zostala na úrovni 2,5 exahashe za sekundu.

Súvisiace informácie: Ťažiari bitcoinov prehodnocujú obchodné stratégie, aby dlhodobo prežili

Spoločnosť Argo predtým aktívne predávala aj svoje vyťažené bitcoiny 

BTC podielov s cieľom znížiť dlh voči kryptoinvestičnej spoločnosti Galaxy Digital Michaela Novogratza. V júli Argo predalo ďalších 887 BTC po tom, čo sa predtým v júni 2022 zbavilo 637 BTC. Argo sa tak zaradila medzi mnohé firmy zaoberajúce sa ťažbou kryptomien, ktoré sa rozhodli predať vlastnoručne vyťažené BTC uprostred medvedieho trhu v roku 2022, vrátane spoločností Bitfarms, Core Scientific a Riot Blockchain.

Argo nie je jedinou firmou zaoberajúcou sa ťažbou kryptomien, ktorá sa snaží udržať si prevádzku uprostred prebiehajúceho medvedieho trhu. Spoločnosť Core Scientific, ktorá ťaží bitcoiny, podala 26. októbra formuláre Komisii pre cenné papiere a burzy Spojených štátov amerických, v ktorých upozornila na možné konkurzné konanie. Firma sa odvolávala na nepriaznivé udalosti v odvetví, ako sú nízke ceny BTC, zvýšené náklady na elektrinu a ďalšie problémy.

 

 

 

 

 

Zdroj: https://cointelegraph.com/