Juhokórejské úrady vykonali razie v subjektoch spojených s krachom spoločnosti Terra

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Južná okresná prokuratúra v Soule údajne v stredu vykonala razie v kanceláriách kryptografických búrz Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit a Gopax a ďalších.

Prokurátori v Južnej Kórei, ktorí stoja za vyšetrovaním spoločnosti Terraform Labs, údajne vykonali prehliadku a zabavenie v 15 firmách vrátane siedmich kryptografických búrz.

Podľa stredajšej správy spoločnosti News1 Korea spoločný tím pre vyšetrovanie finančnej trestnej činnosti a trestnej činnosti súvisiacej s cennými papiermi južnej okresnej prokuratúry v Soule vykonal razie v kanceláriách spoločností Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit a Gopax, ako aj v ďalších podnikoch súvisiacich s kolapsom spoločnosti Terra. Úrady údajne získali údaje týkajúce sa transakcií s tokenmi TerraUSD (predtým UST) a Terra (LUNA) – teraz Luna Classic (LUNC) -, pri ktorých približne 200 000 kórejských investorov utrpelo straty po výraznom znehodnotení cien tokenov a ich následnom májovom kolapse.

Niektoré z obetí kolapsu Terra a znehodnotenia UST údajne poverili miestnu právnickú firmu L.K.B. & Partners, aby ich zastupovala v žalobe proti spoločnosti Terraform Labs a jej spoluzakladateľovi Do Kwonovi, pričom tvrdia, že spoločnosť sa dopustila podvodu. Viac ako 100 ľudí, ktorí podali sťažnosti na prokuratúru, údajne utrpelo straty v celkovej výške približne 8 miliónov USD.

“Obžalovaní pri navrhovaní a vydávaní mincí Luna a Terra v rámci tajnej dohody s cieľom prilákať investorov riadne neinformovali o chybách v návrhu a chybách v algoritme,” uviedol hovorca spoločnosti L.K.B. & Partners.

Po krachu UST a LUNA juhokórejská národná daňová agentúra údajne udelila spoločnostiam Terraform Labs a Kwon pokutu vo výške 78 miliónov USD v súvislosti s daňovými únikmi. Zákonodarcovia v krajine tiež vyzvali Kwona, aby vystúpil na parlamentnom vypočutí v súvislosti s udalosťami okolo krachu spoločností Terra a UST.

Hoci spoločnosť Terraform Labs sídli v Južnej Kórei, udalosti okolo kolapsu jej tokenov mali rozsiahle dôsledky pre kryptopriestor. V Spojených štátoch investori postihnutí pádom UST a LUNA naznačili právne kroky proti aplikácii na generovanie výnosov Stablegains kvôli údajnej strate uložených prostriedkov v hodnote 44 miliónov dolárov.

 

 

 

 

Zdroj: https://cointelegraph.com/