Ukrajinské lekárne umožňujú krypto platby cez Binance Pay

Ukrajinské lekárne umožňujú krypto platby cez Binance Pay

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Ukrajina pokračuje v prijímaní platieb kryptomenami prostredníctvom krypto burzy Binance uprostred prebiehajúcej vojny s Ruskom.

Lekárne na Ukrajine sa uprostred prebiehajúcej vojny venujú digitálnym platbám, pričom veľký miestny reťazec umožňuje platby v kryptomenách, ako je Bitcoin ANC Pharmacy, jeden z najväčších reťazcov lekární v krajine, spolupracuje s Binance Ukraine a debutuje s platbami v kryptomenách prostredníctvom bezkontaktnej kryptografickej platobnej služby Binance Pay.

ANC Pharmacy odteraz umožňuje svojim zákazníkom pri nákupe lekárenských produktov online uskutočňovať okamžité platby, čo reťazec oficiálne oznámil 3. januára.

Sieť lekární prevádzkuje viac ako 1 000 lekární po celej Ukrajine, pričom prevádzkuje vlastnú službu online lekárne. Podľa oznámenia budú platby Binance Pay spočiatku zavedené v Kyjeve.

Nová platobná funkcia bude dostupná v lekárňach ANC, ako aj v predajniach prevádzkovaných spoločnosťou ANC Pharmacy, napríklad Kopiyka a Shara. “ANC, Kopiyka a Shara sú prvými lekárňami v Európe, ktoré akceptujú kryptografiu,” uvádza sa v oznámení.

Na to, aby používatelia mohli pokračovať v platbe kryptomenami, si musia stiahnuť aplikáciu Binance a potom prejsť na webovú stránku ANC. Po výbere produktu na online objednávku budú môcť používatelia zaplatiť pomocou Binance Pay a vyzdvihnúť si objednávku na preferovanom mieste.

Binance v posledných rokoch aktívne presadzuje svoju prítomnosť na Ukrajine. V septembri 2022 Binance nadviazala spoluprácu s ukrajinským reťazcom supermarketov Varus, vďaka čomu mohli zákazníci platiť za nákup potravín prostredníctvom jej peňaženky Binance Pay.

Začiatkom februára 2022 – len niekoľko týždňov pred inváziou ruských vojsk na Ukrajinu – generálny manažér spoločnosti Binance Ukraine Kirill Chomjakov pre Cointelegraph uviedol, že spustenie karty Binance na Ukrajine je jednou z jej hlavných priorít na rok 2022.

Podľa Chomjakova nie sú kryptografické platby prostredníctvom služieb, ako je Binance Card, v rozpore s ukrajinskými zákonmi, pretože v krajine neexistuje zákaz transakcií odvodených od kryptomien. Miestne zákony zároveň neumožňujú priame platby v kryptomenách, ako je Bitcoin.

 

 

 

 

 

 

https://cointelegraph.com/