Brazílsky prezident podpísal zákon o kryptomenách

Brazílsky prezident podpísal zákon o kryptomenách

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Zákon zahŕňa mnohé digitálne meny do definície legálnych platobných metód v Brazílii a zavádza licenčný režim pre poskytovateľov služieb virtuálnych aktív.

 

Jair Bolsonaro, prezident Brazílie, ktorý má 31. decembra opustiť svoj úrad, podpísal zákon zameraný na legalizáciu používania kryptomien ako platobnej metódy v krajine.

 

V úradnom vestníku brazílskej federálnej vlády z 22. decembra Bolsonarova kancelária uviedla, že prezident podpísal zákon 14.478 po schválení poslaneckou snemovňou krajiny. Zákonodarný orgán poslal návrh zákona na prezidentov stôl 29. novembra ako posledný krok pri uznávaní kryptografických platieb.

 

Podľa textu návrhu zákona nebudú môcť obyvatelia Brazílie používať kryptomeny, ako je Bitcoin ako zákonné platidlo v krajine, ako je to v prípade Salvádoru. Novoprijatý zákon však zahŕňa mnohé digitálne meny pod definíciu legálnych platobných metód v Brazílii. Zavádza tiež licenčný režim pre poskytovateľov služieb v oblasti virtuálnych aktív a stanovuje sankcie za podvody s použitím digitálnych aktív.

 

Bolsonarovo oznámenie nenaznačilo, ktorá federálna agentúra by mohla mať na starosti dohľad nad kryptografickými platbami. Podobne ako v Spojených štátoch však digitálne aktíva považované za cenné papiere spadajú pod regulačné zastrešenie brazílskej Komisie pre cenné papiere a burzy. Zákon obsahoval aj ustanovenia, ktoré boli pravdepodobne prijaté v reakcii na krach FTX a ktoré vyžadujú, aby burzy rozlišovali medzi používateľskými a firemnými aktívami.

 

Kryptografický zákon nadobudne účinnosť za 180 dní – pravdepodobne v júni 2023. Bolsonaro má o niekoľko dní opustiť svoj úrad, po ktorom sa 1. januára ujme prezidentského úradu Luiz Inácio Lula da Silva, alebo jednoducho “Lula”. Lula pôsobil ako prezident Brazílie v rokoch 2003 až 2010 a už predtým sa vyjadril v prospech prijatia kryptomien a blockchainu.

 

 

 

 

 

 

https://cointelegraph.com/