Poslanci Európskeho parlamentu hlasovali za menšie dane v oblasti kryptomien a blockchainu

Poslanci Európskeho parlamentu hlasovali za menšie dane v oblasti kryptomien a blockchainu

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

V uznesení sa odporúča, aby orgány v 27 členských štátoch parlamentu zvážili “zjednodušený daňový režim” pre používateľov kryptomien, ktorí sa podieľajú na príležitostných alebo malých transakciách.

Poslanci Európskeho parlamentu hlasovali za nezáväzné uznesenie zamerané na využitie blockchainu v boji proti daňovým únikom a koordináciu daňovej politiky v oblasti kryptomien.

Európsky parlament v oznámení zo 4. októbra uviedol, že za uznesenie, ktoré pôvodne navrhla poslankyňa Lídia Pereira, hlasovalo 566 zo 705 poslancov. Podľa zákonodarného orgánu sa v uznesení odporúča, aby orgány v jeho 27 členských štátoch zvážili “zjednodušený daňový režim” pre používateľov kryptomien zapojených do príležitostných alebo malých transakcií a aby vnútroštátne daňové správy využívali technológiu blockchain “na uľahčenie účinného výberu daní”.

V prípade kryptomien rezolúcia vyzvala Európsku komisiu, aby posúdila, či by konverzia kryptomien na fiat predstavovala zdaniteľnú udalosť v závislosti od toho, kde sa transakcia uskutočnila, pričom uviedla, že ide o “vhodnejšiu voľbu”. Okrem toho by politika požiadala o administratívnu zmenu s cieľom lepšie si vymieňať informácie, pokiaľ ide o dane z kryptomien.

V uznesení sa dodáva, že členské štáty parlamentu by mohli integrovať blockchainové riešenia do daňových programov:

Jedinečné vlastnosti blockchainu by mohli ponúknuť nový spôsob automatizácie výberu daní, obmedziť korupciu a lepšie identifikovať vlastníctvo hmotného a nehmotného majetku, čo by umožnilo lepšie zdaňovanie mobilných daňovníkov. Je potrebné pracovať na identifikácii najlepších postupov využívania technológií na zlepšenie analytickej kapacity daňových správ.”

Politici v Európskej únii pokročili v regulácii trhu s kryptomenami prostredníctvom rámca pre trhy s kryptomenami. Cieľom návrhu zákona, ktorý bol prvýkrát predložený Európskej komisii v roku 2020 a prijatý Európskou radou v roku 2021, je vytvoriť konzistentný regulačný rámec pre kryptomeny medzi členskými štátmi EÚ. Mnohí očakávajú, že tieto politiky nadobudnú účinnosť v roku 2024.

 

 

 

 

 

 

Zdroj: https://cointelegraph.com/