Rio de Janeiro bude od roku 2023 prijímať Bitcoin za dane z nehnuteľností

Rio de Janeiro bude od roku 2023 prijímať Bitcoin za dane z nehnuteľností

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Brazílske mesto Rio de Janeiro začne oficiálne prijímať platby Bitcoinom za dane týkajúce sa mestských nehnuteľností v rámci hraníc svojho mesta.

Ako informoval brazílsky Cointelegraph, nové pro-krypto daňové zákony sa budú uplatňovať od roku 2023, čo oznámil tajomník pre hospodársky rozvoj, inovácie a zjednodušenie Chicão Bulhões.

Podporu tejto veci, ktorú vedie brazílsky starosta Eduardo Paes, oznámil generálny riaditeľ spoločnosti Binance Changpeng Zhao, že otvorí novú kanceláriu v regióne, pričom uviedol, že “urobil svoj diel práce. My pracujeme na tej našej.”

Zavedením tejto iniciatívy sa Rio de Janeiro stane prvým brazílskym mestom, v ktorom sa začnú realizovať hlavné platby BTC. Podľa preloženého oznámenia:

“Na umožnenie prevádzky si samospráva najme spoločnosti špecializujúce sa na konverziu kryptoaktív na realy. Radnica tak získa 100 % sumy v tejto mene.”

Brazílsky tajomník Pedro Paulo ďalej priznal, že cieľom mesta – s prijatím kryptomien – je vytvoriť v meste solídny trh tejto novej triedy aktív, a dodal: “Mesto sa snaží o to, aby sa v ňom vytvoril solídny trh:

Budeme stimulovať obeh kryptomien tým, že ich začleníme do platenia daní, ako v prípade IPTU, a v budúcnosti sa to môže rozšíriť aj na služby, ako sú napríklad taxislužby.”

Mesto tiež plánuje zapojiť politiky riadenia založené na nefungujúcich tokenoch (NFT) na rôznych trhoch vrátane umenia, kultúry a cestovného ruchu.

Začiatkom tohto roka 29. januára Meta, najväčšia svetová platforma sociálnych médií, podala brazílskym úradom registráciu ochrannej známky na navrhovanie, vývoj a poskytovanie hardvéru a softvéru pre rôzne služby súvisiace s BTC a kryptomenami.

Prihláška ochrannej známky spoločnosti Meta na brazílskom INMI. Zdroj: Internetový portál INMI, ktorý sa zaoberá problematikou bankovníctva a obchodu v USA: INPI

Ako informoval Cointelegraph, objednávka na podanie ochrannej známky spoločnosti Meta bola podaná 5. októbra 2021 z Jamajky.

 




https://cointelegraph.com/