NFT bývalého administrátora darknetu sa v aukcii predalo za 6,2 milióna dolárov

NFT bývalého administrátora darknetu sa v aukcii predalo za 6,2 milióna dolárov

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?
NFT bývalého administrátora darknetu sa v aukcii predal za 6,2 milióna dolárov

Debutový NFT Rossa Ulbrichta sa v aukcii predal za 6,2 milióna dolárov.

Po oznámení spustenia aukcie nezameniteľných tokenov (NFT) „Genesis Collection“ predal Ross Ulbricht, údajný zakladateľ Darkwebu, svoj prvý NFT za 6,2 milióna dolárov alebo 1 446 (ETH) v aukcii.

Aukcia sa začala v Art Basel Miami prostredníctvom platformy SuperRare. FreeRossDAO, decentralizovaná autonómna organizácia zriadená s cieľom pomôcť oslobodiť Ulbrichta z väzenia, vyhrala ponuku. Webová stránka FreeRossDAO uvádza, že cieľom DAO je „pokročiť v reforme väzenia“ a „podeliť sa o Rossovu prácu so svetom a dať každému jedinečnú príležitosť vlastniť kúsok z nej“.

„Perspektíva“ Rossa Ulbrichta v hodnote 6,2 milióna dolárov čerpaná zo zbierky „Ross Ulbricht Genesis Collection“ NFT

Prvý predaný NFT s názvom „Perspektíva“ bol nakreslený vo väzení grafitovou ceruzkou a je súčasťou 10-dielnej zbierky spisov a umeleckých diel, ktoré Ulbrict vytvoril počas svojho života. Zbierka obsahuje aj animované video od audiovizuálneho umelca Levitate s hlasovým prejavom Ulbrichta o čase strávenom vo väzení.

Všetky výnosy získané z „Genesis Collection“ poputujú do fondu Art4Giving, darcovského fondu, ktorý vytvorila FreeRossDao ako právnická osoba na financovanie nových súdnych konaní a zvyšovanie povedomia, uvádza organizácia.

FreeRossDAO plánuje rozdeliť NFT na žetóny riadenia ROSS a distribuovať ich pro-rata výmenou za príspevky darcov. Držitelia ROSS budú môcť hlasovať o návrhoch a podieľať sa na vedení FreeRossDAO.

Ulbricht’s NFT sa radí medzi najväčšie predaje za posledných sedem dní, ako zaznamenal NonFungible.





Zdroj: https://cointelegraph.com/