Nový Antminer S19XP zo 140TH/s od Bitmainu

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Na World Digital Mining Summit v Dubaji, popredný výrobca zariadení na ťažbu bitcoinov, Bitmain, odhalil doposiaľ najvýkonnejšie zariadenie spoločnosti. Nový Antminer S19 XP sa môže pochváliť rýchlosťou až 140TH/s a spotrebuje o 27 % menej elektriny na terahash ako najefektívnejší a najziskovejší bitcoinový miner súčasnosti.

Tento týždeň sa v ťažobnom priemysle bitcoinov začalo objavovať nové ťažobné zariadenie ASIC SHA256 vyrobené spoločnosťou Bitmain. Správy o novom minery ako prvý zverejnil čínsky novinár a bývalý zamestnanec Bitmain Colin Wu. Novinár napísal, že v porovnaní so súčasnou generáciou Antminer S19 sa najnovší model zo série „výrazne zlepšil“.

Špecifikácie novej súpravy ukazujú, že účinnosť minera je 21,5 joulov na terahash (J/TH), čo je podstatne efektívnejšie ako 29,5 J/TH pri S19 Pro. S19 XP nielenže spotrebuje o 27 % menej elektriny na terahash, ale tiež tvrdí, že poskytuje o 37 % viac hash výkonu na kilowatthodinu (kWh). S19 XP využíva ťažobný algoritmus SHA256 a má spotrebu energie 3 010 wattov.

Bitmain Antminer S19 XP sa môže pochváliť aj 5-nanometrovou (5-nm) čipovou technológiou a polovodiče pochádzajú z Taiwanu. V oznámení o akvizícii Greenidge S19 XP diskutovala riaditeľka obchodného rozvoja spoločnosti Bitmain v regióne NCSA Irene Gao o nových S19. „Rovnako ako Greenidge a mnohí naši zákazníci, aj Bitmain sa venuje zlepšovaniu uhlíkovej stopy ťažobného priemyslu bitcoinov. To je dôvod, prečo sme nadšení, že môžeme oznámiť nielen S19 XP, ale aj zelený Antminer S19 XP. Gao uzavrel: "Bitmain vyrába limitovanú edíciu zeleného Antminer S19 XP a kompenzuje 100 % uhlíkovej stopy spojenej s výrobou a prvým rokom prevádzky týchto baníkov nákupom uhlíkových kompenzačných kreditov".





Zdroj: https://news.bitcoin.com/