FTX získala späť aktíva v hodnote 7,3 miliardy dolárov, zvažuje obnovenie burzy

FTX získala späť aktíva v hodnote 7,3 miliardy dolárov, zvažuje obnovenie burzy

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Neúspešná burza kryptomien Sama Bankmana-Frieda vyhlásila v novembri 2022 bankrot a odvtedy sa zmieta v súdnych konaniach.

Na pojednávaní 12. apríla na konkurznom súde Spojených štátov pre okres Delaware právnici spoločnosti Sullivan & Cromwell zastupujúci FTX uviedli, že kryptografická firma získala späť likvidné aktíva v hodnote približne 7,3 miliardy USD. V marcovom podaní dlžníkov sa uvádzalo, že štyri silá spoločnosti FTX mali k novembru 2022 plánované aktíva vo výške približne 4,8 miliardy USD, pričom vyšetrovanie týchto aktív stále prebieha.

Podľa právneho tímu FTX bude tiež zvažovať opätovné spustenie svojej prevádzky krypto burzy niekedy v druhom štvrťroku 2024 – čo naznačuje reštart už v apríli. Generálny riaditeľ FTX John Ray v januárovom rozhovore údajne uvažoval o oživení skrachovanej burzy.

Cena tokenu FTX približne v rovnakom čase, keď právnici oznámili potenciálny reštart burzy, prudko vzrástla z 1,32 USD na 2,80 USD, čo predstavuje nárast o viac ako 112 %. Od vyhlásenia konkurzu firmy sa cena tokenu zväčša pohybovala v rozmedzí 1 až 2 USD.

Na tom istom pojednávaní konkurzný sudca zamietol návrh, ktorý by súdu umožnil prednostne uhradiť právne poplatky bývalého generálneho riaditeľa FTX Sama “SBF” Bankmana-Frieda. Ponechal otvorené dvere pre SBF, aby v budúcnosti predložil súdu dôkazy týkajúce sa tohto návrhu.

“Úprimne povedané, nemám tu žiadne dôkazy, ktoré by potvrdzovali dôvod,” povedal sudca John Dorsey. “Pán Bankman-Fried nepredložil vôbec žiadne dôkazy o tom, že by tu došlo k vyváženosti pomerov, aká škoda mu vznikne. Neviem, k akým iným poistným zmluvám má prístup, neviem, k akému inému majetku má prístup v súkromí, ktorý by mu umožnil pokryť tieto náklady a neskôr ich vymáhať na základe tejto poistnej zmluvy.”

Konkurzné konanie nasledovalo po oznámení dlžníkov, že švajčiarsky súd vyhovel žiadosti, ktorá umožňuje predaj FTX Europe AG, európskej pobočky firmy. FTX Europe AG bola spolu s ďalšími 133 dcérskymi spoločnosťami súčasťou návrhu na vyhlásenie konkurzu FTX podľa kapitoly 11 na americkom konkurznom súde v novembri 2022.

 

 

 

 

 

https://cointelegraph.com/