Generálny riaditeľ spoločnosti Coinbase hovorí, že príjmy z obchodovania klesli

Generálny riaditeľ spoločnosti Coinbase hovorí, že príjmy z obchodovania klesli

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Burza kryptomien predtým informovala, že v tomto roku očakáva v prostredí medvedieho trhu straty vo výške 500 miliónov USD.

Generálny riaditeľ Coinbase Brian Armstrong prezradil, že príjmy burzy z obchodovania sa v porovnaní s minulým rokom znížili približne o 50 % alebo viac, uvádza sa v správe agentúry Bloomberg zo 7. decembra.

Armstrong sa tak vyjadril počas rozhovoru v relácii Davida Rubensteina v Bloombergu. Na otázku o príjmoch burzy uviedol, že v roku 2021 mala spoločnosť príjmy vo výške 7 miliárd USD a zisk 4 miliardy USD, ale “v roku 2022 to vyzerá, viete, zhruba na polovicu alebo menej”.

Agentúra Bloomberg uviedla, že hovorca spoločnosti Coinbase neskôr spresnil, že v roku 2022 sa predpokladajú príjmy, nie zisk, ktorý by mal byť o polovicu nižší ako v roku 2021.

Spoločnosť Coinbase predtým v liste investorom uviedla, že očakáva, že v roku 2022 vykáže upravený zisk pred úrokmi, zdanením, odpismi alebo amortizáciou vo výške približne 500 miliónov USD. 

Armstrong v rozhovore dostal otázku, či si myslí, že bankrot FTX poškodí kryptografický priemysel. Pripustil, že je to “trochu čierna škvrna”, ale tvrdil, že to, čo sa stalo, sa veľmi nelíši od tradičných finančných škandálov, ako boli škandály týkajúce sa Bernieho Madoffa a Enronu.

Armstrong tiež povedal, že podľa neho regulácia “nebude zlá” a že krach FTX “poslúži ako budíček”, ktorý povedie k jasnejším reguláciám v Spojených štátoch.

Na otázku, ktorý regulačný orgán by mal mať právomoc nad kryptoburzami, generálny riaditeľ Coinbase zdôraznil, že rôzne kryptomeny majú rôzne prípady použitia. Podľa jeho slov nespadajú všetky do jednej kategórie, takže rôzne kryptomeny budú musieť regulovať rôzne agentúry.

Tento rok bol pre kryptoburzy vrátane Coinbase náročný. V máji stratil stablecoin TerraUSD (TUSD) svoju viazanosť na americký dolár, čo spôsobilo šírenie strachu na trhu. V júli kryptoúver Celsius vyhlásil bankrot po tom, čo nebol schopný spracovať výbery čiastočne v dôsledku následkov kolapsu TUSD.

Práve keď sa trh s kryptomenami začal zotavovať, druhá najväčšia centralizovaná krypto burza FTX mala krízu likvidity a nebola schopná spracúvať výbery. Neskôr začala aj konkurzné konanie.

V dôsledku týchto udalostí a ďalších faktorov sa aktivita obchodovania s kryptomenami tento rok prudko znížila, pričom Coinbase len v treťom štvrťroku vykázala 44 % pokles príjmov.

 

 

 

 

 

Zdroj: https://cointelegraph.com/