Kryptoburza Binance spúšťa nové regionálne centrum v Gruzínsku

Kryptoburza Binance spúšťa nové regionálne centrum v Gruzínsku

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

V súčasnosti Binance zamestnáva v Gruzínsku 25 ľudí a spustením svojho regionálneho centra do konca roka 2023 chce vytvoriť “desiatky ďalších pracovných miest”.

Kryptoburza Binance pokračuje v rozširovaní svojej globálnej pôsobnosti zriadením nového blockchainového hubu v kryptografickej Gruzínsku.

Spoločnosť Binance 26. marca oznámila otvorenie svojho úplne nového blockchainového centra v Gruzínsku, ktorého cieľom je podporiť ďalšie prijímanie kryptomien v krajine. S odkazom na centrum ako na “Web3 outpost” má Binance v úmysle prilákať talenty do gruzínskeho blockchainového sektora, podporiť vzdelávanie v tomto odvetví a vytvoriť viac pracovných príležitostí.

Podľa oznámenia gruzínska divízia spoločnosti Binance v súčasnosti zamestnáva 25 ľudí, ktorí spolupracujú s miestnym verejným a súkromným sektorom pri organizovaní vzdelávacích podujatí a hackathonov. Kryptografická spoločnosť očakáva, že so spustením svojho regionálneho centra v Gruzínsku do konca roka 2023 vytvorí “ďalšie desiatky pracovných miest”.

Regionálny riaditeľ spoločnosti Binance Vladimir Smerkis pre Cointelegraph uviedol, že Gruzínsko je jednou z najinovatívnejších krajín v regióne a je “vážnym lídrom”, pokiaľ ide o úroveň prijatia kryptomien. Súčasnú úroveň prijatia kryptomien v Gruzínsku ohodnotil na 8 bodov z 10 a uviedol, že neexistujú žiadne vážne výzvy, ktoré by bránili ďalšiemu prijatiu.

Smerkis zdôraznil, že gruzínske regulačné orgány chápu, že prísne obmedzenia na trhu s kryptomenami môžu často viesť k negatívnym dôsledkom, a dodal:

“V Gruzínsku je veľa vývojárov a nadšencov, ktorí vytvárajú nezávislé blockchainové projekty, hry […] Táto krajina je výborným odrazovým mostíkom pre rozvoj tohto smeru.”

Smerkis tiež uviedol, že Binance má v krajine fyzickú pobočku, a dodal: “Na právnej stránke otvorenia hubu sa pracuje.”

Otvorenie nového regionálneho hubu Binance v Gruzínsku nasleduje po niekoľkých míľnikoch v procese rastu Binance v krajine. Začiatkom tohto roka Binance nadviazala spoluprácu s miestnou kryptografickou platobnou bránou CityPay, vstúpila do spolupráce s Gruzínskou agentúrou pre inovácie a technológie a spustila charitatívnu iniciatívu Binance na podporu vzdelávania zameraného na ženy Web3.

Generálny riaditeľ spoločnosti Binance Changpeng “CZ” Zhao navštívil Gruzínsko prvýkrát v novembri 2022. Počas návštevy sa CZ stretol s gruzínskym premiérom Iraklim Garibašvilim a s miestnymi podnikateľskými a kryptografickými komunitami.

Generálny riaditeľ spoločnosti Binance Changpeng Zhao (vľavo) a gruzínsky premiér Irakli Garibashvili. Zdroj: Webnoviny.sk – Ghanbari Ghanbari sa stretol so zástupcami spoločnosti Ghanbari a spoločnosti Ghanbari: Binance

Gruzínsko, bývalý člen Sovietskeho zväzu, sa stalo jednou z najpriateľskejších krajín sveta v oblasti kryptomien, pričom gruzínska vláda má ambície urobiť z krajiny významné globálne kryptocentrum. Gruzínsko je všeobecne známe tým, že hostí množstvo bitcoinov bankomatov, ktoré umožňujú používateľom premieňať kryptomeny na hotovosť a naopak. Podľa údajov CoinATMRadar sa v hlavnom meste Gruzínska Tbilisi v čase písania tohto článku nachádza viac ako 100 bitcoinových bankomatov.






Zdroj: https://cointelegraph.com/