Bitcoinoví ťažiari hľadia na bez uhlíkovú energiu

Bitcoinoví ťažiari hľadia na bez uhlíkovú energiu

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?
Bitcoinoví ťažiari hľadia na bez uhlíkovú energiu

Ťažiari bitcoinov hľadia na jadrovú energiu ako na udržateľnú energiu


Niekoľko veľkých hráčov hovorí, že jadrová energia môže byť najlepšou voľbou pre ťažiarov bitcoínov.

Hlavní hráči v ťažobnom priemysle bitcoinov sa zameriavajú na jadrovú energiu, keďže tlak narastá, aby sa stal zeleným.

"Jadrová energia by mohla predstavovať obrovskú príležitosť na zavedenie obrovského množstva čistej bezuhlíkovej energie do základného zaťaženia" povedal viceprezident GRIID Harry Sudok

Podľa Harryho Sudocka sa minulé dotačné programy a diskusia o obnoviteľných zdrojoch energie vo veľkej miere zameriavali na solárnu a veternú energiu a zanedbávali potenciálne výhody jadrovej energie.

„Miera rastu sa práve teraz sústreďuje najmä na solárnu a veternú energiu, a to je len realita programov, ktoré boli spustené za posledných 8-10 rokov. Čo by sme však radi videli, je rozšírenie jadrovej energie,“ povedal.

Mow poukázal na dominantnú úlohu, ktorú má „FUD“ tendenciu viesť diskusie o ťažbe bitcoínov, čo podľa neho môže viesť k nedorozumeniam nielen o ťažbe bitcoínov, ale aj o všeobecnejšej výrobe energie.

Tieto nedorozumenia „vedú k takým šialeným titulkom, že bitcoin uvarí oceány,“ povedal.

„Väčší obraz naozaj často uniká, pretože ťažba bitcoínov predstavuje malé percento celosvetovej spotreby energie – ako zlomok percenta,“ povedal Mow. "Ak sme špinaví, potom je všetko veľmi špinavé, však?"

Mow je tiež zástancom jadrovej energie pre ťažbu bitcoínov. „Problémom je, že sme sa vrátili späť ako spoločnosť, v ktorej sme odmietli jadrovú energiu a išli sme na iné veci, ako je veterná a solárna energia, ktoré sú nákladnejšie, ťažšie sa vyrábajú a nie vždy fungujú,“ povedal Mow.

„Bitcoinoví baníci prejdú na najlacnejšiu formu elektriny, akú nájdu,“ povedala Amanda Fabiano na summite. Fabiano je vedúcim ťažby v spoločnosti Galaxy Digital pre správu digitálnych aktív a zakladajúcim členom BMC




Zdroj: https://cointelegraph.com/.