Štát Texas ako globálne centrum pre ťažbu BTC?

Štát Texas ako globálne centrum pre ťažbu BTC?

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?
Štát Texas ako globálne centrum pre ťažbu BTC

Požiadavky na elektrickú energiu texaských minerov by mohli do roku 2023 až 5-násobne vzrásť


Zatiaľ čo sa štát túži stať sa globálnym centrom pre ťažbu bitcoinov, obyvatelia sa obávajú, že elektrická sieť nebude schopná zvládnuť záťaž.

Keďže štát Texas čelí rýchlemu prílevu operácií ťažby bitcoinov, jeho elektrická infraštruktúra bude musieť do roku 2023 podporovať očakávaných 5 000 megawattov (MW) dodatočného výkonu v tomto odvetví.

Ťažobný priemysel bitcoinov v Texase v súčasnosti spotrebuje približne 500 až 1 000 MW energie. Texaská rada pre elektrickú spoľahlivosť (ERCOT) predpokladá, že dopyt by sa mohol do roku 2023 zvýšiť až päťnásobne a podľa správ plánuje ďalších 3 000 až 5 000 MW.

Toto rozšírenie prichádza v čase, keď sa štát Lone Star plánuje stať domovom 20 % svetových operácií ťažby bitcoinov. Texas sa ukázal ako cieľová destinácia odkedy čínska vláda začiatkom tohto roka oficiálne zakázala ťažbu.

Štátna vláda zarobila na potlačení Číny tým, že urobila z Texasu útočisko pre ťažiarov kryptomien, ktorí si teraz môžu užívať 10-ročné daňové úľavy, kredity na daň z obratu a štátom sponzorované školenia pracovnej sily.

Niektorí obyvatelia Texasu sa však obávajú, že existujúcu elektrickú sieť nemožno zlepšiť. Riadenie štátnej elektrickej siete zo strany ERCOT sa dostalo pod prísnu kontrolu vo februári 2021, keď výpadky sužovali región počas extrémnych mrazov, ktoré zanechali asi 5 miliónov obyvateľov bez elektriny niekoľko dní. Správa vydaná spoločnosťou ERCOT v piatok nedokázala vzbudiť dôveru, že problémy so sieťou boli vyriešené.

Súvisiace: Táto singapurská technologická spoločnosť tvrdí, že recykluje 90 % odpadového tepla z ťažby bitcoínov

Niektorí ťažiari sa pokúsili zmierniť obavy obyvateľov z potenciálneho úniku zdrojov. Texas Standard informoval 21. októbra, že niektorí spolupracovali s miestnymi poskytovateľmi energie, aby zabezpečili stabilitu siete.

Medzitým niekoľko ďalších má v úmysle využívať plne obnoviteľné a potenciálne alternatívne zdroje energie, ako sú svetlice zemného plynu, keďže operácie ťažby BTC sú čoraz ekologickejšie.








Zdroj: https://cointelegraph.com/