Meta dáva veľké peniaze vývojárom, ktorí budujú metaverse

Meta dáva veľké peniaze vývojárom, ktorí budujú metaverse

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Napriek turbulentným časom spoločnosti Meta v oblasti vývoja metaversa, zdroje blízke spoločnosti tvrdia, že jej programátori metaversa dostávajú za svoju prácu až 1 milión dolárov.

Technologický gigant Meta – materská spoločnosť Facebooku, Instagramu a komunikačnej služby WhatsApp – už nejaký čas plánuje expanziu do metaversa. Má však za sebou ťažký štart s miliardovými stratami.

Napriek tomu sa v novej správe denníka The Wall Street Journal uvádza, že programátori spoločnosti Meta pracujúci na balíku pre virtuálnu realitu môžu získať celkovú odmenu od “600 000 dolárov až po balíky blížiace sa k 1 miliónu dolárov”.

V správe sa uvádza, že informácie o platoch vývojárov metaverse v spoločnosti Meta pochádzajú od anonymných “ľudí oboznámených s touto záležitosťou”.

Podľa správ zo začiatku roka divízia spoločnosti Reality Labs, ktorá sa zaoberá tvorbou metaversa, v priebehu roka 2022 stratila 13,7 miliardy dolárov. Znamenalo to najväčšie zaznamenané ročné straty tejto divízie.

Mark Zuckerberg, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti, sa však vyjadril, že spoločnosť neplánuje zmeniť svoju dlhodobú víziu metaversa. Začiatkom februára 2023 totiž Meta dostala od sudcu v Spojených štátoch povolenie pokračovať v akvizícii spoločnosti zaoberajúcej sa virtuálnou realitou.

Pred týmto rozhodnutím bola spoločnosti Meta doručená žaloba Federálnej obchodnej komisie proti spoločnosti Meta a Zuckerbergovi ako pokus o zablokovanie “jej konečného cieľa vlastniť celý ‘metaverse'”.

Nedávno dvaja americkí senátori zverejnili list adresovaný Zuckerbergovi, v ktorom vyzvali generálneho riaditeľa spoločnosti Meta, aby neumožnil prístup tínedžerov k platforme metaverse Horizon Worlds. Uviedli “vážne riziká” a označili ju za “digitálny priestor plný potenciálnych škôd”.

13. marca vedúci oddelenia obchodu a finančných technológií spoločnosti Meta na Twitteri uviedol, že spoločnosť zatiaľ pomaly zastavuje podporu nefungujúcich tokenov na Facebooku a Instagrame. Podľa vedúceho pracovníka sa tento krok má “zamerať na iné spôsoby podpory tvorcov, ľudí a podnikov”.






https://cointelegraph.com/