Spoločnosť Kraken znížila počet zamestnancov o 30 % v snahe prežiť zimu v oblasti kryptomien

Spoločnosť Kraken znížila počet zamestnancov o 30 % v snahe prežiť zimu v oblasti kryptomien

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Podľa jej generálneho riaditeľa burza rástla príliš rýchlo na to, aby sa prispôsobila rýchlo rastúcemu krypto ekosystému.

Kryptoburza Kraken 30. novembra oznámila, že urobila jedno zo svojich “najťažších rozhodnutí” a v súčasných trhových podmienkach znižuje počet svojich globálnych zamestnancov o približne 1 100 ľudí, čo predstavuje približne 30 % celkovej pracovnej sily.

Podľa generálneho riaditeľa a spoluzakladateľa Jesseho Powella musela spoločnosť Kraken strojnásobiť počet svojich zamestnancov v dôsledku rýchlo rastúceho ekosystému kryptomien a súčasné zníženie počtu zamestnancov vracia veľkosť tímu spoločnosti na úroveň spred 12 mesiacov. Powell sa na Twitteri podelil o svoje pocity: “Makro už bolo ťažké a my sme vydržali, ale nedávne problémy v odvetví znížili krátkodobý optimizmus, pokiaľ ide o oživenie kryptomeny.”

Nižšie objemy obchodovania a menší počet prihlásených klientov uprostred turbulentných trhových podmienok prispeli k rozhodnutiu spoločnosti Kraken znížiť svoje výdavky tým, že spomalila nábor zamestnancov a vyhla sa veľkým marketingovým záväzkom. 

Podľa burzy sú tieto zmeny potrebné “na dlhodobé udržanie podnikania a zároveň na pokračovanie budovania prvotriednych produktov a služieb vo vybraných oblastiach, ktoré našim klientom prinášajú najväčšiu pridanú hodnotu”.

Spoločnosť uviedla, že prepúšťaní zamestnanci dostali slušné odstupné, ktoré okrem iných výhod zahŕňa odstupné pokrývajúce 16 týždňov základnej mzdy, výkonnostné prémie, štyri mesiace zdravotnej starostlivosti vrátane poradenstva, imigračnú podporu a podporu kariéry.

Začiatkom júna tohto roka spoločnosť Kraken oznámila, že v čase poklesu trhu bude naďalej prijímať viac ako 500 zamestnancov na rôzne pozície. Náborové snahy spoločnosti boli v tom čase v ostrom kontraste s veľkými oznámeniami o prepúšťaní zo strany veľkých blockchainových firiem, ako sú Coinbase a BlockFi.

Na podporu rozhodnutia pokračovať v rozširovaní počtu svojich zamestnancov začiatkom roka spoločnosť Kraken uviedla:

“Náš plán prijímania zamestnancov sme neupravili a neplánujeme prepúšťať. Do konca roka musíme obsadiť viac ako 500 pracovných pozícií a veríme, že medvedie trhy sú fantastické pri oddeľovaní uchádzačov naháňajúcich sa za hypom od skutočných veriacich v naše poslanie.”

Súčasné prepúšťanie však ukazuje kontrastný obraz oproti vyjadreniam generálneho riaditeľa z júna, keď využil príležitosť a pri diskusii o rozhodnutí spoločnosti prijať stovky nových zamestnancov si vystrelil z údajných “prebudených aktivistov”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://cointelegraph.com/