Binance získala licenciu poskytovateľa kryptografických služieb v Bahrajne

Binance získala licenciu poskytovateľa kryptografických služieb v Bahrajne

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Najväčšia svetová krypto burza bude odteraz poskytovať bahrajnským občanom rôzne regulované krypto služby.

Kryptoburza Binance bude poskytovať plne regulované služby vo svojej prvej krajine na Blízkom východe vďaka licencii, ktorú jej udelila bahrajnská centrálna banka.

Bahrajn mohol licenciu vydať prostredníctvom Rady pre spoluprácu arabských štátov Perzského zálivu (GCC). Najväčšia svetová burza a generálny riaditeľ Changpeng Zhao oznámili udelenie licencie poskytovateľa služieb v oblasti kryptoaktív 14. marca.

Nová licencia umožňuje spoločnosti Binance ponúkať kryptografické služby vrátane obchodovania, úschovy a správy portfólia pre zákazníkov v najmenšej ekonomike Blízkeho východu. V decembri minulého roka získala spoločnosť Binance predbežné povolenie na pôsobenie v Bahrajne. Toto schválenie sa teraz zmenilo na plnohodnotnú licenciu.

Guvernér bahrajnskej centrálnej banky (Central Bank of Bahrain – CBB) HE Rasheed Al Maraj uviedol, že banka “vyvíja predpisy v súlade s globálnymi trendmi”, ktoré “umožňujú inovácie a osvedčené postupy”.

Licencia umožňuje spoločnosti Binance pokračovať v jej úsilí o expanziu v rámci globálnych jurisdikcií a zároveň dodržiavať miestne predpisy. Minulý týždeň CZ uviedol, že chce, aby Binance “identifikovala a investovala” do tradičných podnikov v každom hospodárskom odvetví na celom svete s výslovným zámerom prepojiť ich s kryptomenami.

Napriek svojej relatívnej veľkosti v porovnaní s ostatnými krajinami v regióne, alebo možno práve preto, je Bahrajn jednou z najpriateľskejších krajín na Blízkom východe, pokiaľ ide o kryptografiu. V januári CBB úspešne vyskúšala kryptografický platobný systém Onyx od JP Morgan.

Cointelegraph 10. januára informoval, že používanie kryptografických platobných systémov pomôže CBB riešiť to, čo guvernér Al Maraj nazval “existujúcou neefektívnosťou v tradičnom odvetví cezhraničných platieb”.

Získanie licencií na prevádzku v jednotlivých regiónoch určite pomôže spoločnosti Binance dosiahnuť jej ciele v tomto smere. Jej poslednou významnou akvizíciou bolo minulý mesiac vydavateľstvo spravodajských médií Forbes za princeznú sumu 200 miliónov dolárov.

Krok CBB tiež pravdepodobne posúva krajinu pred Dubaj ako kryptocentrum regiónu. Finančné kryptoregulácie Bahrajnu určite predbiehajú tie v Dubaji, ktorý zatiaľ neumožňuje kryptoburzám ponúkať služby svojim obyvateľom.

Generálny riaditeľ bahrajnskej krypto burzy CoinMENA Talal Tabbaa však vo februári pre CNN povedal, že hoci má centrálna banka v súčasnosti pokročilejšie krypto regulácie, “ak by sa vyriešilo bankovníctvo, potom by Dubaj mohol byť pre krypto destináciou číslo jeden”.

Otázka bankovníctva v Dubaji sa môže vyriešiť tento rok, keďže premiér Spojených arabských emirátov (SAE) šejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum vytvoril právny rámec pre krypto v Dubaji. Cointelegraph uviedol, že premiér povedal, že rámec bude chrániť investorov a navrhne “veľmi potrebné medzinárodné štandardy” pre riadenie kryptografického priemyslu.





https://cointelegraph.com/