Bitcoinové fondy zaznamenali najväčší týždenný odlev od júna 2021

Bitcoinové fondy zaznamenali najväčší týždenný odlev od júna 2021

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

“Je ťažké určiť presný dôvod okrem jastrabej rétoriky amerického Federálneho rezervného systému a nedávneho poklesu cien,” napísala spoločnosť CoinShares.

Inštitucionálni investori sa minulý týždeň zbavili investičných produktov Bitcoin (BTC) v hodnote 133 miliónov USD, čo predstavuje najväčší týždenný odlev od júna minulého roka.

Podľa najnovšieho vydania týždennej správy CoinShares o tokoch vo fondoch digitálnych aktív celkový odlev z fondov digitálnych aktív za týždeň končiaci v piatok dosiahol 120,1 milióna USD. Veľké odlevy bitcoinov boli mierne kompenzované prekvapivým prílevom finančných prostriedkov v hodnote 38 miliónov USD do produktov FTX Token (FTT).

Odlevy z fondov BTC v hodnote 132,7 milióna USD za minulý týždeň zvýšili odlev od začiatku mesiaca do konca apríla na 310,8 milióna USD.

Naposledy zaznamenali fondy BTC takúto úroveň odlivov za jeden týždeň počas silného medvedieho trendu v júni 2021 v dôsledku veľkých FUD v správach, vrátane zastavenia platieb BTC za svoje autá spoločnosťou Tesla kvôli obavám o životné prostredie a zavedenia zákazu ťažby kryptomien v Číne.

Spoločnosť CoinShares v správe uviedla, že sa nezdá, že by existoval silný indikátor, prečo sa minulý mesiac znovu objavila podobná úroveň medvedej investičnej nálady, ale poukázala na niekoľko potenciálnych faktorov:

“Je ťažké určiť presný dôvod okrem jastrabej rétoriky amerického Federálneho rezervného systému a nedávneho poklesu cien.”

Podobne ako mnohé iné top aktíva a rôzne burzové indexy, aj cena BTC za posledných 30 dní výrazne utrpela, keď klesla o približne 18,2 % a v čase písania tohto článku sa nachádzala na úrovni 37 970 USD. Mnohí pozorovatelia to pripisujú obavám, že inflácia a nadchádzajúce zvyšovanie úrokových sadzieb Federálnym rezervným systémom spôsobia, že cena BTC bude ďalej klesať.

Zo širšieho hľadiska celkový odlev od začiatku mesiaca (MTD) v prípade všetkých produktov digitálnych aktív sledovaných spoločnosťou CoinShares dosiahol 326,1 milióna USD, čo naznačuje, že inštitucionálni investori sa snažia zbaviť rizika v rámci všetkých investícií do kryptomien.

“Neodráža to rovnaký medvedí postoj, aký sme zaznamenali na začiatku tohto roka, hoci sa blíži k zaznamenaným odlivom vo výške 467 miliónov USD. Z regionálneho hľadiska boli odlevy pomerne rovnomerne rozdelené medzi Ameriku tvoriacu 41 % a Európu 59 %,” napísala spoločnosť CoinShares.

Najbližší konkurent Bitcoinu v boji o prvé miesto na kryptoburze, Ether (ETH), v poslednom čase tiež trpel medvedím sentimentom, pričom produkty ponúkajúce expozíciu voči ETH zaznamenali odlev v hodnote 25 miliónov USD a MTD odlev vo výške 82,3 milióna USD.

Na druhej strane spektra fondy naviazané na krypto burzu a NFT platformu FTX zaznamenali prílev v hodnote 38 miliónov USD, ale keďže fondy FTT sú zaradené do kategórie “ostatné”, nie je jasné, či ide o súčasť dlhodobejšieho trendu. Pozoruhodné je, že cena FTT sa za posledných 30 dní tiež znížila o 24,5 %.

Menšie prílevy vo výške 390 000 USD a 250 000 USD zaznamenali aj investičné produkty Terra a Fantom.




Zdroj: https://cointelegraph.com/