Bývalý technický riaditeľ Coinbase vsadil 2 milióny dolárov na vývoj Bitcoinu

Bývalý technický riaditeľ Coinbase vsadil 2 milióny dolárov na vývoj Bitcoinu

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Balaji Srinivasan predpovedal, že Bitcoin do 90 dní dosiahne 1 milión dolárov v dôsledku hyperinflácie v Spojených štátoch.

Bývalý technologický riaditeľ spoločnosti Coinbase Balaji Srinivasan uzavrel miliónovú stávku na výkonnosť Bitcoinu USD v priebehu nasledujúcich 90 dní, pričom predpovedá, že kryptomena do 17. júna dosiahne hodnotu 1 milión USD

Stávka bola iniciovaná 17. marca, keď pseudonymný používateľ Twitteru James Medlock ponúkol komukoľvek stávku o 1 milión dolárov, že v Spojených štátoch nenastane hyperinflácia. O niekoľko hodín neskôr bývalý výkonný riaditeľ Coinbase stávku prijal.

Podľa navrhovaných podmienok, ak cena Bitcoinu do 17. júna nedosiahne 1 milión USD, Medlock vyhrá stablecoin USD Coin v hodnote 1 milión USD. a 1 BTC. Rovnako, ak bude mať Bitcoin k uvedenému dátumu hodnotu aspoň 1 milión USD, Balaji si môže ponechať 1 BTC a 1 milión USDC. Srinivasan to vysvetlil vo vlákne: 

“Kúpite si 1 BTC. Ja vám pošlem 1 milión USD. Je to kurz ~40:1, keďže 1 BTC má hodnotu ~26 tisíc USD. Termín je 90 dní.”

Podľa vlákna pomohli ďalší používatelia Twitteru nastaviť inteligentný kontrakt s podmienkami stávky. Srinivasan tiež prezradil, že presunie ďalší 1 milión USDC za ďalšiu stávku na rovnakú tému: 

USDC za stávku: “Presúvam 2 milióny dolárov do USDC. Urobím to s Medlockom a jednou ďalšou osobou, čo postačí na dôkaz. Pozri môj ďalší tweet. Všetci ostatní by si mali jednoducho ísť kúpiť Bitcoin, pretože to pre vás bude oveľa lacnejšie, ako si ho zamknúť na 90 dní.”

Medlock a Srinivasan uzavreli stávku na základe svojich odlišných názorov na budúcnosť americkej ekonomiky v podmienkach pretrvávajúcej neistoty týkajúcej sa jej bankového systému.

Srinivasan tvrdí, že sa blíži kríza, ktorá povedie k deflácii amerického dolára, a teda k hyperinflačnému scenáru, ktorý by cenu BTC dostal na 1 milión dolárov. Medlock je naopak medvedí, pokiaľ ide o nadchádzajúcu hyperinfláciu v krajine.

Medzitým cena Bitcoinu v čase písania tohto článku dosiahla 27 387 USD, pričom jeho trhová kapitalizácia od začiatku roka do roku 2023 vzrástla o viac ako 194 miliárd USD a dosiahla 66 % rast, čím prekonala bankové akcie na Wall Street v súvislosti s obavami z globálnej bankovej krízy.

Takisto sa po prvýkrát za rok cena BTC posunula od akcií Spojených štátov, keď vzrástol o približne 65 % v porovnaní s 2,5 % ziskom indexu S&P 500 a 15 % poklesom indexu Nasdaq, uviedol Cointelegraph.

 

 

 

 

 

 

https://cointelegraph.com/