Crypto.com zabezpečuje regulačnú licenciu v Taliansku

Crypto.com zabezpečuje regulačnú licenciu v Taliansku

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Mobilná kryptoburza nedávno získala regulačné povolenia na prevádzku v Grécku, Singapure a Dubaji.

Burza digitálnych aktív Crypto.com získala od talianskych regulačných orgánov povolenie ponúkať svoje služby v tejto stredomorskej krajine – tento krok podľa spoločnosti zodpovedá jej vízii “budovania trvalého rastu v regióne”.

V utorok spoločnosť Crypto.com oznámila, že oficiálne získala registráciu a regulačné povolenie od spoločnosti Organismo Agenti e Mediatori, známej aj ako OAM, hlavného talianskeho regulačného orgánu pre boj proti praniu špinavých peňazí. Toto schválenie fakticky udeľuje spoločnosti Crypto.com možnosť ponúkať svoje produkty a služby talianskym zákazníkom.

Spoločnosť Crypto.com tvrdí, že má viac ako 50 miliónov zákazníkov na celom svete. V posledných mesiacoch burza získala regulačné licencie na prevádzku v Grécku, Singapure a Dubaji.

Taliansko je tretím najväčším trhom Európskej únie podľa hrubého domáceho produktu a poskytovatelia kryptografických služieb sa zameriavajú na expanziu v tejto krajine. Ako informoval Cointelegraph, kryptografická burza Coinbase so sídlom v Spojených štátoch nedávno získala povolenie OAM na začatie činnosti v stredomorskej krajine. V máji dostala spoločnosť Binance od OAM zelenú na poskytovanie služieb na talianskom trhu.

Hoci regulačný prístup Talianska ku kryptomenám nie je ani zďaleka jednotný, vláda sa usiluje podporovať prijatie technológie blockchain. Začiatkom tohto mesiaca talianske ministerstvo hospodárskeho rozvoja oznámilo, že niektoré blockchainové projekty by mohli získať nárok na vládne dotácie vo výške až 46 miliónov dolárov.

Medzitým v júni talianska hlavná burza cenných papierov Borsa Italiana uviedla na burzu takzvaný “Bitcoin-thematic” fond obchodovaný na burze, ktorý poskytuje talianskym inštitucionálnym investorom a plánovačom dôchodkov expozíciu voči BTC. 

 



Zdroj: https://cointelegraph.com/