DBS Bank ponúka obchodovanie s kryptomenami v Hongkongu

DBS Bank ponúka obchodovanie s kryptomenami v Hongkongu

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Keďže Hongkong sa otvára kryptoobchodu, veľké finančné inštitúcie, ako napríklad skupina DBS, sa zameriavajú na nové kryptografické služby na čínskom území.

Singapurská štátna megabanka DBS Group plánuje rozšíriť svoje služby v oblasti kryptomien do Hongkongu, keďže čínske územie sa snaží stať centrom digitálnych aktív.

Banka DBS plánuje požiadať o licenciu, ktorá jej umožní ponúkať služby obchodovania s kryptomenami hongkonským klientom, informovala 13. februára agentúra Bloomberg.

“Plánujeme požiadať o licenciu v Hongkongu, aby banka mohla predávať digitálne aktíva našim hongkonským zákazníkom,” povedal generálny riaditeľ DBS Bank Hong Kong Sebastian Paredes.

Paredes poznamenal, že DBS víta nové politiky súvisiace s kryptomenami v Hongkongu a je tiež “veľmi citlivá” na riziká spojené s digitálnymi aktívami. Banka je ochotná stať sa jedným z prvých veriteľov, ktorí budú ponúkať kryptoaktivity v Hongkongu, keď budú predpisy úplne jasné a DBS “presne pochopí rámec”, dodal.

Banka DBS pred niekoľkými rokmi masívne vstúpila do odvetvia kryptomien a koncom roka 2020 spustila v Singapure svoju inštitucionálnu kryptografickú burzu. Spoločnosť tiež pracuje na rozšírení svojej kryptoplatformy pre retailových investorov a na uplatnení decentralizovanej finančnej technológie v spoločných projektoch so singapurskou centrálnou bankou.

Táto správa prichádza v súvislosti s oznámením DBS, že jej čistý zisk v roku 2022 vzrástol o 20 % na rekordných 8,19 miliardy singapurských dolárov (SGD), čo je 6,7 miliardy USD. Celkový príjem sa zvýšil o 16 % na 16,5 miliardy SGD (12,4 miliardy USD), čím prvýkrát v histórii prekročil hranicu 16 miliárd SGD.

Plány banky DBS na expanziu do Hongkongu prichádzajú v situácii, keď čínska osobitná administratívna oblasť naďalej potvrdzuje svoj pro-krypto postoj. V januári hongkonský minister financií Paul Chan vyhlásil, že hongkonská vláda je otvorená spolupráci s krypto a fintech startupmi v roku 2023. Úradník tiež uviedol, že mnohé priemyselné firmy vyjadrili ochotu rozšíriť svoju činnosť v Hongkongu alebo vstúpiť na miestne burzy.

Ako sme už informovali, hongkonskí zákonodarcovia prijali legislatívu na zriadenie licenčného systému pre poskytovateľov služieb v oblasti virtuálnych aktív v decembri 2022. Nový regulačný rámec je navrhnutý tak, aby kryptografickým burzám poskytoval rovnaký stupeň trhového uznania ako ten, ktorý sa v súčasnosti uplatňuje na tradičné finančné inštitúcie.

Zatiaľ čo hongkonské orgány sa v poslednom čase otvárajú kryptoobchodom, Singapur po veľkých zlyhaniach odvetvia v roku 2022 zaujal ku kryptoodvetviu prísnejší prístup. V októbri singapurský menový úrad navrhol zakázať všetky formy úverov v kryptomenách po bankrote singapurského krypto hedžového fondu Three Arrows Capital.






Zdroj: https://cointelegraph.com/