Disney patentuje technológiu pre Metavers

Disney patentuje technológiu pre Metavers

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Tento nadnárodný zábavný gigant bol schválený na udelenie patentu na „simulátor virtuálneho sveta“ počas posledného decembrového týždňa 2021.

Disney bol schválený na patent, ktorý by vytvoril personalizované interaktívne atrakcie pre návštevníkov zábavného parku. Táto technológia by uľahčila atrakcie rozšírenej reality (AR) bez slúchadiel v zábavných parkoch Disney.

Táto technológia by fungovala tak, že by sledovala návštevníkov pomocou ich mobilných telefónov a generovala a premietala personalizované 3D efekty na blízke fyzické priestory, steny a objekty v parku.

Tento zábavný gigant bol schválený na patentovanie „simulátora virtuálneho sveta v skutočnom svete“ 28. decembra 2021. Pôvodne bol podaný Úradu pre patenty a ochranné známky Spojených štátov amerických v júli 2020.

Metaverza bola do značnej miery predstavovaná ako existujúca na internete, prístupná pomocou virtuálnej reality alebo náhlavných súprav AR. Technológia navrhovaná spoločnosťou Disney by však priniesla metaverzu do fyzického sveta.

Nie je to prvýkrát, čo Disney prejavil záujem o metaverze. Počas hovoru o zisku za štvrtý štvrťrok spoločnosti v novembri 2021 generálny riaditeľ Bob Chapek povedal, že spoločnosť sa pripravuje na spojenie fyzických a digitálnych aktív v metaverze:

“Budeme môcť ešte užšie prepojiť fyzický a digitálny svet, čo umožní rozprávanie príbehov bez hraníc v našom vlastnom Disney Metaverse.”

V novembri 2020 sa šéf stratégie MGM Resorts International Tilak Mandadi v článku na LinkedIn podelil o to, že sa zameral na spojenie digitálneho a fyzického sveta.

„Keď sa pozeráme do budúcnosti, prepojené parkové zážitky, ktoré prekračujú fyzickú a digitálnu bariéru a odomykajú nové vrstvy rozprávania, sú naším veľmi vzrušujúcim zameraním,“ napísal vtedy.

„Tieto skúsenosti sú trvalé a hostia sa môžu stretnúť v parkoch aj mimo nich. Sú pre vás jedinečné, ale sú aj sociálne a prepojené. Neustále sa menia, takže stále je čo objavovať.“

Súvisiace: Samsung spúšťa predajňu metaverse v Decentralande

Hoci Disney pre Los Angeles Times povedal, že nemá „žiadne aktuálne plány“ na použitie simulátora v blízkej budúcnosti, nedávno schválený patent odráža Mandadiho víziu „zábavného parku Metaverse“.

Vo svete je 12 oficiálnych zábavných parkov Disney v Spojených štátoch, Paríži, Hong Kongu, Japonsku a Číne. V roku 2021 vygenerovala spoločnosť Disney celkový príjem takmer 17 miliárd dolárov so svojím segmentom parkov, zážitkov a produktov, a to aj napriek globálnym blokáciám v dôsledku pandémie COVID-19.




Zdroj: https://cointelegraph.com/