Ekosystémová peňaženka Solana Phantom získala 109 miliónov dolárov

Ekosystémová peňaženka Solana Phantom získala 109 miliónov dolárov

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

LoremEkosystémová peňaženka Solana Phantom získala 109 miliónov dolárov

Phantom, multiplatformová peňaženka Solana vytvorená pre DeFi a NFT, dosiahla status jednorožca po tom, ako dosiahla ocenenie 1,2 miliardy dolárov.

Softvérová peňaženka a rozšírenie prehliadača Phantom získala 109 miliónov dolárov vo financovaní série B, aby mohla pokračovať v rozširovaní svojich multiplatformových možností nad rámec Solany. 

Toto kolo financovania viedla investičná spoločnosť Paradigm, ktorá sa zameriava na kryptomeny a spoločnosti z oblasti Web3. Medzi ďalšie rizikové firmy, ktoré podporili spoločnosť Phantom v predchádzajúcich transakciách financovania, patria Andreessen Horowitz, Jump Capital a Variant Fund.

Podľa spoločnosti Phantom financovanie pomôže zlepšiť technické možnosti peňaženky, napríklad lepšie vyhľadávanie aplikácií, a tiež umožní spoločnosti zamestnať ďalších zamestnancov.

Okrem kola financovania spoločnosť Phantom v pondelok tiež oznámila, že jej mobilná aplikácia je teraz k dispozícii pre zariadenia so systémom iOS.

Spoločnosť Phantom sa v súčasnosti môže pochváliť viac ako 2 miliónmi aktívnych používateľov mesačne, pričom za menej ako tri mesiace zdvojnásobila počet svojich používateľov. Veľká časť tohto rastu je spojená s prijatím ekosystému Solana, najmä v súvislosti s nefungujúcimi tokeny alebo NFT. Phantom poskytuje podporu Solanartu, trhovisku NFT založenému na Solane, ktoré je podľa DappRadar v súčasnosti na ôsmom mieste z hľadiska objemu obchodov.

Aj keď objemy obchodov s NFT v posledných mesiacoch oslabili uprostred rozsiahleho ochladenia na kryptografických trhoch, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Phantom Brandon Millman pre Cointelegraph povedal, že celkové prijatie softvérovej peňaženky je “stále veľmi silné” a že “ekosystém NFT zohral obrovskú úlohu”. Dodal, že “hoci trh trochu klesol, niektoré NFT zbierky si naozaj udržali svoju hodnotu a dokonca vzrástli”.

Phantom bol tiež optimalizovaný na podporu rastúceho sveta decentralizovaných financií (DeFi), čo je ďalší kút trhu, ktorý v posledných mesiacoch výrazne ochladol. Merané z hľadiska celkovej zablokovanej hodnoty, alebo TVL, stratilo odvetvie decentralizovaných financií podľa DeFi Llama viac ako 30 % zo svojho vrcholu vo štvrtom štvrťroku.






Zdroj: https://cointelegraph.com/