Environmentálna skupina zažalovala New York po tom, čo schválila zariadenie určené na ťažbu kryptomien

Environmentálna skupina zažalovala New York po tom, čo schválila zariadenie určené na ťažbu kryptomien

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Schválenie porušuje newyorský zákon o klíme z roku 2019, tvrdia žalobcovia. Zariadenie získala kanadská spoločnosť Digihost, ktorá sa zaoberá ťažbou kryptomien.

Newyorská komisia pre verejné služby (PSC) bola 13. januára zažalovaná environmentálnymi aktivistami za schválenie prevzatia zariadenia na ťažbu kryptomien v štáte.

Podľa denníka The Guardian je štátna komisia pre verejné služby zodpovedná za reguláciu verejných služieb a v septembri 2022 schválila premenu elektrárne Fortistar North na miesto na ťažbu kryptomeny.

Zariadenie sa nachádza v Tonawande, meste vzdialenom necelých desať kilometrov od Niagarských vodopádov, a mala ho prevziať kanadská kryptoťažobná spoločnosť Digihost.

Žalobca tvrdí, že schválenie je v rozpore s newyorským zákonom o klíme z roku 2019. V zákone o vedúcej úlohe v oblasti klímy a ochrane obyvateľstva (CLCPA) sa okrem iných cieľov stanovuje cieľ znížiť 85 % emisií na celoštátnej úrovni do roku 2050 a dosiahnuť nulové emisie elektrickej energie do roku 2040.

V žalobe organizácie Clean Air Coalition of Western New York a Sierra Club zastupuje nezisková organizácia Earthjustice, ktorá tvrdí, že elektráreň Fortistar bola v prevádzke len v obdobiach vysokého dopytu po elektrickej energii, napríklad počas extrémnych poveternostných podmienok. Ako závod na ťažbu kryptomien by však bol v prevádzke 24 hodín denne, čím by vzniklo až o 3 000 % viac emisií skleníkových plynov.

Aktivisti tvrdia, že štát New York musí pri posudzovaní projektov vykonávať environmentálne hodnotenia.

V októbri 2021 skupina miestnych podnikateľov listom požiadala štát, aby zamietol prestavbu elektrárne na zariadenie na ťažbu kryptomien, pričom tvrdila, že:

“Ťažba kryptomien Proof-of-Work spotrebúva obrovské množstvo energie na napájanie počítačov potrebných na vykonávanie činnosti – ak by sa táto činnosť v New Yorku rozšírila, mohla by drasticky narušiť klimatické ciele New Yorku stanovené v rámci zákona o vedúcej úlohe v oblasti klímy a ochrane obyvateľstva.”

Podľa verejných podaní spoločnosť Digihost plánovala prestavať zariadenie na obnoviteľný zemný plyn, aby znížila svoj vplyv na životné prostredie. Spoločnosť tiež uviedla, že miesto ťažby bolo schválené plánovacou komisiou North Tonawanda, ktorá pred prijatím rozhodnutia vykonáva environmentálne preskúmanie.

V auguste spoločnosť Digihost zverejnila aj plány na presun časti svojich ťažobných zariadení z New Yorku do Alabamy v snahe znížiť náklady na energiu, informoval Cointelegraph.

 

 

 

 

 

https://cointelegraph.com/