Európske banky čaká ďalší víkend plný neistoty, keďže sa zvyšuje riziko zlyhania

Európske banky čaká ďalší víkend plný neistoty, keďže sa zvyšuje riziko zlyhania

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Spracovateľ cenných papierov Deutsche WertpapierService Bank poskytne svojim pobočkám bezproblémovú spoluprácu s ich súčasnými ponukami, pričom pribudnú ďalšie digitálne aktíva.

Deutsche WertpapierService Bank (Dwpbank), ktorá ponúka spracovanie cenných papierov približne 1 200 bankám v Nemecku, vytvára novú platformu wpNex, ktorá bude ponúkať Bitcoin všetkým retailovým klientom svojich pobočiek v druhej polovici tohto roka. 

Podľa správ miestnych médií bude nová služba obsahovať kryptoúčty popri iných účtoch klientov bánk a nebude vyžadovať dodatočné postupy Know Your Customer.

Na novej ponuke sa bude podieľať aj poskytovateľ peňaženky ako služby Tangany a služba obchodovania s digitálnymi aktívami Tradias spoločnosti Bankhaus Scheich. Retailoví zákazníci nebudú držiteľmi súkromných kľúčov. Generálny riaditeľ Dwpbank Heiko Beck uviedol, že banka plánuje v budúcnosti pridať do služby ďalšie kryptomeny, digitálne aktíva a tokenizované cenné papiere.

MLB Banking bola prvou pobočkou Dwpbank, ktorá sa do platformy zapojila a už na nej uskutočnila transakciu. Vo vyhlásení MLP Banking to uviedol vedúci oddelenia spracovania účtov a cenných papierov Paul Utzat:

“V našom zákazníckom portáli MLP ide o logický doplnok k existujúcej ponuke správy majetku.”

Kryptografické účty sú prepojené s hotovostnými účtami v eurách, takže transakcie sa môžu uskutočňovať bez toho, aby prechádzali cez samostatný platobný účet.

Nemecko bolo označené za jednu z najpriaznivejších krajín sveta pre kryptografiu. DZ Bank vo februári oznámila, že pridáva krypto do svojich služieb správy aktív. DZ Bank je druhou najväčšou nemeckou bankou podľa aktív a centrálnou inštitúciou pre sieť bankových družstiev s 8 500 pobočkami.

Nemecká kryptobanka Nuri však v novembri ukončila svoju činnosť pod tlakom medvedieho trhu s kryptomenami. Mala pol milióna klientov. Na strane tradičných financií sa 24. marca prudko prepadli akcie Deutsche Bank, keď sa medzi európskymi bankami rozšírila nestabilita. Divízia Deutsche Bank pre správu aktív DWS údajne rokovala s tradias o investícii do tejto služby.

 

 

 

 

 

Zdroj: https://cointelegraph.com/