Hash sadzba je najvyššia od roku 2020 tvrdí Mike McGlone

Hash sadzba je najvyššia od roku 2020 tvrdí Mike McGlone

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Hlavný komoditný stratég je na bitcoin optimistický a 18. októbra odhalil, že jeho relatívny diskont k hash rate dosiahol úrovne, ktoré neboli zaznamenané od prvého štvrťroka 2020.

Mike McGlone, senior komoditný stratég Bloomberg Intelligence, hovorí, že relatívny diskont Bitcoinu (BTC tickers down 19 050 USD) k jeho vysokej hash rate v októbri – najväčší od prvého štvrťroka 2020 – by mohol čoskoro spôsobiť, že Bitcoin sa vráti k “svojej náchylnosti prekonávať väčšinu aktív”.

V príspevku na Twitteri z 19. októbra analytik agentúry Bloomberg naznačil, že stále sa zvyšujúca hash rate Bitcoinu – miera výpočtovej sily a bezpečnosti blockchainu – v pomere k jeho cene poukazuje “na priaznivý sklon rizika a odmeny”.

Mnohí sa domnievajú, že teoreticky by hash rate Bitcoinu mal v pomere k jeho cene rásť.

McGlone poukázal na graf, v ktorom sa uvádza, že 10-dňový priemer hash rate Bitcoinu v októbri “zhruba zodpovedá” úrovni, na ktorej by mal byť okolo 70 000 USD. Namiesto toho je však cena v súčasnosti na úrovni 19 500 USD k 18. októbra.

Poznamenal, že takáto veľká priepasť medzi cenou a hash rate bola naposledy zaznamenaná počas “1Q 2020 swoon” – prepadu, ktorý predchádzal raketovému vzostupu, ktorý trval počas rokov 2020 a 2021.

McGlone dal tip, že je možné, že teraz sme svedkami “podobného cenového fundamentu, ktorý sa formuje teraz”.

Analytik agentúry Bloomberg, známy ako večný býk, uviedol, že vysoké miery hašišu spolu s rastúcim dopytom, prijatím a reguláciou znamenajú, že Bitcoin by mohol vstúpiť do “neúprosnej fázy svojej migrácie do hlavného prúdu a za relatívne zvýhodnenú cenu”.

V samostatnom príspevku na portáli Linkedin McGlone uviedol, že “môže byť otázkou času”, kedy sa Bitcoin vráti k svojej náchylnosti prekonávať väčšinu hlavných aktív, a komentoval to: 

“Návrat k jeho sklonu prekonávať väčšinu aktív môže byť otázkou času, keďže jeho prijatie v hlavnom prúde napreduje a adaptačné zmeny v amerických účtovných štandardoch mu dodávajú na sile.”

McGlone tiež uviedol, že cena Bitcoinu “by mala časom naďalej rásť” vzhľadom na zákony ponuky a dopytu, a dodal, že kryptomena vykazuje známky “dosiahnutia dna” v 4. štvrťroku 2022. 

“Nie je veľkým prekvapením, že relatívne nové aktívum, ktoré prudko vzrástlo, v dôsledku rýchleho tempa sprísňovania Federálneho rezervného systému v roku 2022 kleslo, ale Bitcoin vykazuje známky dosiahnutia dna a divergentnej sily v 4. štvrťroku,” vysvetlil.

Predtým analytik agentúry Bloomberg naznačil, že BTC je “divokou kartou”, ktorá je “zrelá” na to, aby dosiahla lepšie výsledky, keď tradičné akcie konečne dosiahnu dno, a predpovedal, že BTC má potenciál dosiahnuť v roku 2022 hodnotu 100 tisíc USD, keďže digitálna mena dokončí svoj prechod z rizikového aktíva na rizikové.






Zdroj: https://cointelegraph.com/