Hongkong sa chce stať kryptomenovým centrom aj napriek kríze v odvetví

Hongkong sa chce stať kryptomenovým centrom aj napriek kríze v odvetví

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Hongkong robí všetko pre to, aby kryptotrhu poskytol primeraný dohľad s cieľom uvoľniť potenciál technológií, ako je Web3.

Vláda Hongkongu je naďalej odhodlaná rozvíjať infraštruktúru kryptomien napriek pretrvávajúcej kríze odvetvia vyvolanej kolapsom FTX.

Podľa hongkonského ministra financií Paula Chana je miestna vláda a regulačné orgány otvorená pre spoluprácu s krypto a fintech startupmi v roku 2023.

V prejave na podujatí zorganizovanom verejným podnikom Cyberport Chan vyhlásil, že Hongkong sa stal základňou spájajúcou kvalitné firmy zaoberajúce sa virtuálnymi aktívami, informovala 9. januára verejnoprávna rozhlasová a televízna služba Radio Television Hong Kong (RTHK).

Minister financií uviedol, že hongkonská vláda dostala za posledné dva mesiace od firiem súvisiacich s kryptomenami veľa žiadostí o založenie globálneho sídla v Hongkongu. Mnohé firmy z odvetvia tiež vyjadrili ochotu rozšíriť svoje operácie v Hongkongu alebo vstúpiť na miestne burzy, dodal Chan.

Podľa úradníka Hongkong robí všetko pre to, aby kryptotrhu poskytol primeranú mieru dohľadu s cieľom uvoľniť potenciál technológií, ako je Web3.

Spomenul, že hongkonskí poslanci v decembri prijali právne predpisy na vytvorenie systému udeľovania licencií pre poskytovateľov služieb v oblasti virtuálnych aktív. Nový regulačný rámec je navrhnutý tak, aby poskytoval burzám s kryptomenami rovnaký stupeň trhového uznania, aký v súčasnosti platí pre tradičné finančné inštitúcie.

Na podujatí Chen údajne tiež poukázal na to, že hongkonskí úradníci a regulačné orgány vykonávajú niekoľko pilotných projektov na otestovanie potenciálnych výhod virtuálnych aktív a preskúmanie súvisiacich aplikácií. Jedna z iniciatív zahŕňa vydanie tokenizovaných zelených dlhopisov hongkonskou vládou na upísanie inštitucionálnymi investormi, uviedol.

Hongkong v uplynulom roku postupne potvrdzoval svoj pro-krypto postoj a v roku 2022 sa stal krajinou najviac pripravenou na kryptografiu.

V polovici decembra Hongkong spustil prvé dva fondy obchodované na burze (ETF) pre futures na kryptomeny, ktoré pred debutom získali viac ako 70 miliónov USD. Táto udalosť prišla krátko po tom, ako šéf hongkonskej Komisie pre cenné papiere a termínované obchody v októbri oznámil, že Hongkong je ochotný odlíšiť svoj prístup k regulácii kryptomien od čínskeho zákazu kryptomien, ktorý sa presadil v roku 2021.

 

 

 

 

 

https://cointelegraph.com/