Juhokórejský súd zmrazil majetok vo výške 92 miliónov dolárov súvisiaci so spoločnosťou Terra

Juhokórejský súd zmrazil majetok vo výške 92 miliónov dolárov súvisiaci so spoločnosťou Terra

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Generálny riaditeľ dcérskej spoločnosti Terraform Labs, Kernel Labs, údajne držal najväčšiu sumu nelegálnych príjmov z Terry.

Viac ako šesť mesiacov po kolapse ekosystému Terra juhokórejské orgány naďalej vyšetrujú a zmrazujú finančné prostriedky osôb zapojených do systému Terra.

Po tom, čo v novembri zhabali 140 miliárd wonov (108 miliónov USD) spoluzakladateľovi spoločnosti Terra Shin Hyun-Seongovi, Južný okresný súd v Soule nedávno rozhodol o zhabaní ďalších aktív súvisiacich so spoločnosťou Terra.

Juhokórejský súd nariadil zmraziť majetok vo výške 120 miliárd wonov (92 miliónov USD) bývalým a súčasným generálnym riaditeľom dcérskej spoločnosti Terraform Labs, spoločnosti Kernel Labs, informoval 20. decembra denník The Korea Economic Daily.

Spoločnosť Kernel Labs bola založená v roku 2018 a je poradenskou firmou v oblasti blockchainu zameranou na decentralizované aplikácie a blockchainové platobné systémy. Predpokladá sa, že spoločnosť Kernel Labs má úzke väzby so spoločnosťou Terraform Labs, keďže generálny riaditeľ Kim Hyun-joong údajne kedysi pôsobil ako viceprezident pre inžinierstvo v spoločnosti Terraform Labs. Podľa niektorých zdrojov zamestnanci spoločnosti Kernel Labs pracovali aj v juhokórejskej pobočke Terraform Labs.

Podľa novej správy južný okresný súd v Soule prijal žiadosť prokuratúry o zabavenie majetku siedmich osôb zapojených do predaja vopred vydaných produktov Terra 

Jednou z osôb zapojených do prípadu je aj generálny riaditeľ spoločnosti Kernel Labs Kim, ktorý údajne disponuje najväčšou sumou nezákonných príjmov zo spoločnosti Terra. Prokurátori odhadli Kimove nezákonné zisky na najmenej 79 miliárd wonov (61 miliónov USD). Prokurátori tiež zistili, že ďalší člen vedenia spoločnosti Kernel Labs, bývalý generálny riaditeľ, získal od spoločnosti Terra nelegálne príjmy vo výške približne 41 miliárd wonov (31 miliónov USD).

Kim údajne v roku 2021 uskutočnil niekoľko významných nákupov nehnuteľností v Južnej Kórei. V novembri kúpil budovu v Gangnam-gu, najdrahšej oblasti v Soule, za 35 miliárd wonov (27 miliónov dolárov). V júni si tiež kúpil byt v Seongdong-gu za približne 9 miliárd wonov (7 miliónov USD).

Tieto správy prichádzajú v čase, keď svetové orgány pokračujú v pátraní po kontroverznom zakladateľovi a výkonnom riaditeľovi spoločnosti Terraform Labs Do Kwonovi. Podľa najnovších správ sa juhokórejské úrady domnievajú, že Kwon sa od polovice decembra skrýval v Srbsku po tom, ako pred niekoľkými mesiacmi opustil Singapur.

Ako sme už informovali, krach spoločnosti Terra sa ukázal ako jedna z najväčších káuz na trhu s kryptomenami v roku 2022. Algoritmický stablecoin Terra, TerraUSD Classic (USTC), patril medzi 10 najlepších kryptomien predtým, ako v máji stratil viazanosť na americký dolár. Táto udalosť spustila domino efekt na kryptotrhoch a spôsobila masívnu likvidáciu a neistotu, čo následne podkopalo odvetvie poskytovania kryptoúverov.

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: https://cointelegraph.com/