Komunita hlasuje proti investičnému návrhu spoločnosti vo výške 500 miliónov dolárov

Komunita hlasuje proti investičnému návrhu spoločnosti vo výške 500 miliónov dolárov

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Viac ako 70 % hlasov komunity bolo proti návrhu spoločnosti CoinShares investovať prostriedky MakerDAO do rôznych tradičných aktív.

Decentralizovaný úverový protokol MakerDAO hlasoval proti návrhu kryptoinvestičnej spoločnosti CoinShares investovať prostriedky komunity v hodnote od 100 do 500 miliónov dolárov do portfólia podnikových dlhových cenných papierov a dlhopisov krytých vládami s cieľom dosiahnuť výnos ako investičnú stratégiu. 

Proti návrhu sa nakoniec vyslovilo 72,43 % hlasov. Ak by komunita hlasovala za, spoločnosť CoinShares by poskytovala “variabilný APY nad úrokovou sadzbou SOFR (3,01 % k 26. októbru 2022) v preferovanej mene komunity (DAI, USDC, USD…) spoločnosti MakerDAO, ktorý by bolo možné vybrať na reťazci. 

Na stránke MakerDAO pre hlasovanie niekoľko členov vysvetlilo, prečo hlasovali proti návrhu. Spoločnosť Feedblack Loops LLC sa podelila s ostatnými:

“Keďže vedenie hlasovalo o prebytočných USDC, ktoré sú potom k dispozícii, chystá sa jednoducho povedať nie návrhom tohto typu, ktoré idú dopredu, kým sa dom nedostane do poriadku. Coinshares mal veľa nezrovnalostí dopredu, ale urobil slušnú prácu artikulovať mätúce časti svojho návrhu. Optimistický pre revíziu / iný prístup.”

Ďalší používateľ, Llama – ktorý tiež hlasoval proti návrhu – uviedol: ,,Návrh bol prijatý v súlade so zásadou proporcionality: “Domnievame sa, že tento návrh je extrémne nad rámec tolerancie rizika protokolu.”

V októbri komunita MakerDAO schválila úschovu stablecoinu USD Coin v hodnote 1,6 miliardy dolárov v Coinbase Prime, inštitucionálnej prime brokerskej platforme pre kryptoaktíva. Očakávalo sa, že custodianstvo umožní komunite MakerDAO získať 1,5 % odmenu z th USDC

Dňa 14. októbra Cointelegraph informoval, že príjmy spoločnosti MakerDAO v treťom štvrťroku 2022 prudko klesli, čo bolo spôsobené poklesom dopytu po pôžičkách a malým počtom likvidácií, pričom výdavky zostali vysoké.

 

 

 

 

 

 

Zdroj: https://cointelegraph.com/