Kryptografické firmy kapitálu zaznamenávajú prudký nárast spravovaných aktív

Kryptografické firmy kapitálu zaznamenávajú prudký nárast spravovaných aktív

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Podania odhaľujú obrovský objem aktív, ktoré spravujú krypto fondy, pričom bolo zverejnené aj to, že krypto fondy spoločnosti Andreessen Horowitz majú hodnotu približne 9 miliárd USD.

Spoločnosti rizikového kapitálu (VC) zamerané na projekty Web3 a kryptografické podniky zhromažďujú aktíva v hodnote miliárd dolárov pod správou, keďže do tohto sektora prichádza viac kapitálu.

Nedávno bol zverejnený údaj o spravovaných aktívach spoločnosti Paradigm, ktorá sa zaoberá investíciami do Web3 a kryptomien. Z podaní vyplýva, že firma má aktíva vo výške 13,2 miliardy dolárov, čo predstavuje nárast o 343 % v porovnaní s 2,98 miliardy dolárov, ktoré boli uvedené v podaní z decembra 2020.

Podania preskúmal obchodný novinár Eric Newcomer. Vo svojom bulletine sa zaoberal nedávnymi podaniami v Komisii pre cenné papiere a burzy Spojených štátov amerických (SEC) niektorých najväčších spoločností rizikového kapitálu v sektore Web3 a kryptografickom sektore.

Aby mohli byť tieto firmy zaregistrované ako “investičný poradca”, musia v SEC zverejniť svoje regulačné aktíva, ktoré spravujú.

Zo žiadostí tiež vyplynulo, že fondy spoločnosti Andreessen Horowitz (a16z) zamerané na kryptografiu predstavujú celkovú sumu približne 9 miliárd USD. Celkovo jej celkové spravované aktíva za všetky investície presiahli 54,6 miliardy USD.

Veľké čísla vykázali aj spoločnosti Sequoia Capital a Tiger Global s 85,5 miliardy USD, resp. 124,7 miliardy USD. Spoločnosť Tiger zaznamenala vo svojich hláseniach z minulého roka 58 % nárast zo 79,1 miliardy USD.

Zistenia prichádzajú po nedávnej správe, že do kryptografického sektora sa valia peniaze rizikového kapitálu. V roku 2021 smerovalo do globálnych blockchainových startupov financovanie rizikového kapitálu v hodnote 25,2 miliardy USD, čo predstavuje 713 % nárast oproti 3,1 miliardy USD v roku 2020. 

Očakávania na rok 2022 by mohli byť väčšie. V januári spoločnosť a16z odhalila, že sa pripravuje na získanie 4,5 miliardy USD pre svoj najnovší fond zameraný na kryptomeny. Spoločnosti rizikového kapitálu tiež s napätím sledujú ponuku nefungujúcich tokenov (NFT) spoločnosti Solana a hľadajú ďalšie príležitosti.

Sieť Solana ponúka výrazne nižšie transakčné náklady ako Ethereum pri vyššej rýchlosti a niekoľko herných a NFT spoločností založených na Solane podľa správ vidí veľké peniaze od rizikových fondov.

Fractal, herné NFT trhovisko na Solane, získalo v piatok 35 miliónov USD v kole vedenom spoločnosťou Paradigm s účasťou a16z. Magic Eden, obľúbený trh s NFT na Solane, získal v polovici marca 27 miliónov USD v kole série A, ktoré takisto viedla spoločnosť Paradigm, pričom ďalšie prostriedky pochádzali od spoločnosti Sequoia Capital.

 



https://cointelegraph.com