Počet obyvateľov sveta dosiahol 8 miliárd, ale koľko z nich sa venuje kryptomenám?

Počet obyvateľov sveta dosiahol 8 miliárd, ale koľko z nich sa venuje kryptomenám?

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Organizácia Spojených národov tipuje, že svetová populácia 15. novembra prekročí 8 miliárd, pričom ďalšia miliarda príde až o 15 rokov.

Počet svetovej populácie práve dosiahol obrovský míľnik, keď sa o našu planétu delí už 8 miliárd duší. Medzitým prijatie kryptomeny naďalej rastie. 

Podľa Worldometra, ktorý čerpá odhady zo správy OSN z roku 2022, svetová populácia 15. novembra prekročila hranicu 8 miliárd, čím sa zdvojnásobila z počtu 4 miliárd obyvateľov v roku 1974 – teda približne pred 48 rokmi.

Worldometer uviedol, že od roku 2022 sa ročná miera rastu populácie pohybuje okolo 0,84 %, ale bude sa naďalej spomaľovať. To by mohlo znamenať, že by mohlo trvať ďalších 15 rokov, kým svetová populácia dosiahne 9 miliárd, zatiaľ čo počet obyvateľov dosiahne 10 miliárd až v roku 2080.

Koncom roka 2022 sa na svete objaví osemmiliardtý človek, čo pre ľudstvo znamená nový míľnik

Len za 48 rokov sa svetová populácia zdvojnásobila a poskočila zo štyroch na osem miliárd.

Čína a India sú dve najľudnatejšie krajiny, ktoré majú medzi sebou takmer 36 % svetovej populácie.

V súčasnosti však neexistuje konsenzus o tom, koľko percent svetovej populácie v súčasnosti vlastní digitálne aktíva, ako je napríklad kryptomena, pričom odhady sa rôznia. 

Spoločnosť GWI, ktorá sa zaoberá prieskumom trhu, naznačuje, že až 10,2 % z nich už vlastní kryptografické aktíva, pričom väčšina vlastníctva sa orientuje na krajiny, ktoré zažívajú vysokú infláciu alebo výkyvy v hodnote ich národných fiatov. 

Singapurská blockchainová spoločnosť TripleA odhaduje, že v roku 2022 bude celosvetová miera vlastníctva kryptomien približne 4,2 %, pričom na celom svete bude viac ako 320 miliónov používateľov kryptomien. Uviedla, že na prvom mieste sú Spojené štáty so 46 miliónmi držiteľov kryptomien, za ktorými nasledujú India, Pakistan a Nigéria.

V júni spoločnosť Blockware Intelligence predpovedala, že samotné prijatie Bitcoinu dosiahne do roku 2030 celosvetovo 10 %, ako uviedol Cointelegraph začiatkom tohto roka.

Začiatkom tohto roka spoločnosť Chainalysis vo svojom indexe globálneho prijatia kryptomien v roku 2022 zaradila 146 krajín do piatich kategórií. Zistila, že Vietnam vedie v celkovej miere prijatia, za ním nasledujú Filipíny, India, Ukrajina a Spojené štáty. Správa však nenaznačila skutočné údaje o vlastníctve.

Čína však zostáva krajinou, v ktorej je ťažké zistiť úroveň vlastníctva kryptomien. Veľká časť ľudí v najľudnatejšej krajine sveta sa chápe ako technicky zdatná a hladná po kryptomenách.

Vládnuci režim má však v súčasnosti iné predstavy. Presné údaje o vlastníctve kryptomien nie sú k dispozícii.

Prijímanie kryptomien bude nevyhnutne pokračovať v raste na celej planéte, takže to zaokrúhlime na šťastné narodeniny, globálny občan číslo 8 000 000 000.

 

 

 

 

 

 

 

https://cointelegraph.com/