Sam Bankman-Fried chce pred vydaním do USA vidieť obžalobu

Sam Bankman-Fried chce pred vydaním do USA vidieť obžalobu

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Úrady na Bahamách držia bývalého generálneho riaditeľa FTX vo väzbe od 12. decembra, krátko predtým, ako mu bola zamietnutá kaucia.

 

Bývalý generálny riaditeľ FTX Sam Bankman-Fried, ktorý v súčasnosti čelí viacerým obvineniam súvisiacim s podvodmi s prevodmi a cennými papiermi, údajne povedal, že chce vidieť obžalobu proti nemu predtým, ako bude súhlasiť s vydaním do Spojených štátov.

 

Bankman-Fried, ktorý sa 19. decembra po prvýkrát od zamietnutia jeho prepustenia na kauciu dostavil na mimoriadne pojednávanie bahamského magistrátneho súdu, údajne povedal, že nie je ochotný bojovať proti procesu potrebnému na vydanie do Spojených štátov, ale chce vidieť všetky obvinenia proti nemu. Posledný týždeň strávil vo väznici Fox Hill na Bahamách, v ktorej boli v minulosti zaznamenané prípady fyzického násilia voči väzňom a “drsné” podmienky.

 

V Spojených štátoch Bankman-Fried čelí obvineniam zo strany ministerstva spravodlivosti, Komisie pre obchodovanie s komoditnými futures a Komisie pre cenné papiere a burzy v súvislosti s podvodom na investoroch a veriteľoch. Pod jeho vedením spoločnosť FTX a s ňou spojené osoby tiež poskytli miliónové dary politickým kandidátom, čím údajne porušili zákony o financovaní kampaní.

 

Nie je jasné, prečo sa bývalý generálny riaditeľ FTX nemusí brániť vydaniu. Ak bude uznaný vinným zo všetkých obvinení, podľa správ by mu mohol hroziť trest 115 rokov. Po pojednávaní bol vrátený do väzby bahamského ministerstva pre výkon trestu, kde by mal zostať do 8. februára.

 

Úradníci na Bahamách zatkli Bankmana-Frieda 12. decembra len niekoľko hodín po tom, ako poskytol sériu online rozhovorov v rámci turné ospravedlnení bývalého generálneho riaditeľa v súvislosti s krachom FTX. Úrady oznámili, že SBF bol pôvodne poslaný do nemocničného oddelenia väznice – pravdepodobne v rámci úsilia o podanie liekov vrátane Adderallu a antidepresív.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: https://cointelegraph.com/