Saudská Arábia spolupracuje so spoločnosťou o plánoch v oblasti metavers

Saudská Arábia spolupracuje so spoločnosťou o plánoch v oblasti metavers

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Na slávnostnom ceremoniáli partnerstva na konferencii Leap 2023 v Saudskej Arábii uzavrela spoločnosť The Sandbox memorandum o porozumení s vládou Saudskej Arábie o budúcom vývoji metaversa.

Iniciatívy smerujúce k rozvoju metaversa sú na Blízkom východe naďalej významnou témou a kľúčovým záujmom, keďže konferencia Leap v Rijáde v Saudskej Arábii poukazuje na kľúčové témy v tomto odvetví.

Dňa 7. februára sa na konferencii konala slávnostná ceremónia partnerstva, ktorá potvrdila nové memorandum o porozumení (MOU) medzi spoločnosťou The Sandbox a vládou Saudskej Arábie.

Podľa príspevkov na sociálnych sieťach od Sebastiena Borgeta, spoluzakladateľa a prevádzkového riaditeľa spoločnosti The Sandbox, sa memorandum o porozumení uzatvára so saudskoarabským úradom pre digitálnu vládu (DGA) s cieľom “skúmať, radiť si a vzájomne sa podporovať” v oblasti rozvoja metaverse.

Hoci nie sú k dispozícii žiadne ďalšie aktualizácie o rozsahu partnerstva, obe strany aktívne posúvajú hranice priestoru Web3 vzhľadom na svoje oblasti pôsobnosti.

Spoločnosť Sandbox spolupracovala s niektorými z najväčších mien v rámci priestoru Web3 aj mimo neho, okrem iného so Snoop Doggom, Guccim, Timom, Atari, HSBC a Warner Music Group. 

Konferencia v Saudskej Arábii sa koná v čase, keď sa región Blízkeho východu naďalej etabluje ako centrum nových technológií. V novembri minulého roka bolo Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch vybrané ako miesto pre novovytvorené združenie pre blockchain na Blízkom východe, v Ázii a Afrike.

Krátko predtým Medzinárodné finančné centrum v Dubaji zaviedlo režim kryptografických tokenov, ktorý sa má vzťahovať na všetky tokeny uznané v zóne. Mesto je dlhodobo majákom regionálnych inovácií, pokiaľ ide o priestor Web3.

Otvorilo prvý obchod s nemenovanými tokeny a 7. februára vydalo dlho očakávané predpisy pre poskytovateľov virtuálnych aktív.

V prieskume, ktorý v júli minulého roka uskutočnila spoločnosť KuCoin, sa ukázalo, že Saudská Arábia je vďaka miestnym predpisom významným trhom pre prijatie digitálnych mien. Vláda v súčasnosti skúma možnosti digitálnej meny centrálnej banky.

 

 

 

 

 

Zdroj: https://cointelegraph.com/