Stredoafrická republika sleduje právny predpis pre prijatie kryptomien

Stredoafrická republika sleduje právny predpis pre prijatie kryptomien

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Pätnásťčlenný výbor má za úlohu pracovať na právnom rámci, ktorý umožní fungovanie kryptomien v Stredoafrickej republike a urýchli rozvoj národného hospodárstva.

Stredoafrická republika (SAR), rozvojová krajina v strednej Afrike, zriadila 15-členný výbor zodpovedný za vypracovanie návrhu zákona o používaní kryptomien a tokenizácii v regióne.

Podľa prezidenta RCA Faustina-Archange Touadéra môžu kryptomeny potenciálne pomôcť odstrániť finančné bariéry v krajine. Verí vo vytvorenie priaznivého podnikateľského prostredia podporeného právnym rámcom pre používanie kryptomien. Hrubý preklad oficiálnej tlačovej správy znie: “V súčasnosti je v platnosti zákon o cenách:

“S prístupom ku kryptomenám zmiznú doteraz existujúce peňažné bariéry, pričom hlavným cieľom opatrení prijatých vládou je rozvoj národného hospodárstva.”

Výbor zodpovedný za vypracovanie návrhu zákona o kryptomenách tvorí 15 odborníkov z piatich ministerstiev SAR – ministerstva baníctva a geológie, ministerstva vôd, lesov, poľovníctva a rybolovu, ministerstva poľnohospodárstva a rozvoja vidieka, ministerstva územného plánovania, pozemkovej reformy, miest a bývania a ministerstva spravodlivosti, podpory ľudských práv a dobrej správy vecí verejných.

Úlohou členov je prostredníctvom spolupráce pracovať na právnom rámci, ktorý umožní fungovanie kryptomien v Stredoafrickej republike a urýchli rozvoj národného hospodárstva.

Krypto iniciatívy z afrického kontinentu zaznamenali ďalší míľnik, keď nigérijská krypto burza Roqqu po dvoch rokoch čakania na povolenie od regulačných orgánov získala licenciu na virtuálnu menu pre Európsky hospodársky priestor.

Generálny riaditeľ Roqqu Benjamin Onomor pre Cointelegraph uviedol, že Afričania posielajú svojim príbuzným späť viac ako 5 miliárd dolárov a súčasný systém prevodov tento proces spomaľuje.

“Riešenie tohto problému pomocou kryptomeny ako prostriedku dáva veľký zmysel. Krypto je rýchlejšia a lacnejšia cesta, ktorá môže preklenúť túto medzeru a pomôcť znížiť poplatky pri globálnom presune peňazí. To je jadro problému, ktorý chceme vyriešiť,” dodal.

 

 

 

 

 

 

https://cointelegraph.com/