Technológia blockchain môže byť lepším motivátorom na cvičenie ako tradičné peniaze

Technológia blockchain môže byť lepším motivátorom na cvičenie ako tradičné peniaze

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Nový prieskum zistil, že viac ako 80 % ľudí by bolo motivovaných k väčšiemu množstvu fyzického cvičenia, ak by za svoje úsilie dostali zaplatené v kryptomenách. 

Prieskum, ktorý uskutočnila fitnes stránka FitRated, sa pýtal 1001 Američanov na ich názory na fitnes technológie súvisiace s blockchainom.

Z prieskumu vyplynulo, že neuveriteľných 40 % ľudí by bolo ochotných zrušiť svoje súčasné členstvo vo fyzickej posilňovni za členstvo v metaverse a že 81 % respondentov by bolo viac motivovaných zostať v kondícii, ak by boli motivovaní platbami v kryptomenách.

Predtým štúdia, ktorú uskutočnil Národný úrad pre ekonomický výskum, dospela k záveru, že samotné peniaze by nestačili na to, aby ľudí motivovali k návšteve posilňovne. Podľa prieskumu spoločnosti FitRated by však finančné stimuly založené na blockchaine mohli stačiť. 63 % ľudí sa zhodlo na tom, že motivácia k fitness je “primárnym prínosom” technológie blockchain. To sa snaží využiť niekoľko projektov typu “move-to-earn”.

Zistilo sa, že koncept “gamifikácie” je hlavným dôvodom, prečo ľudia môžu uprednostniť finančné stimuly založené na blockchaine pred štandardnými peňažnými. 83 % respondentov uviedlo, že sa im páči, že fitness aplikácie založené na blockchaine gamifikujú fyzickú aktivitu.

Na otázku, aké druhy fitnes by vykonávali, aby získali kryptografické peniaze, 49,1 % respondentov uviedlo, že by si vybrali chôdzu. Tesne za ňou nasledovalo bicyklovanie s podielom 47,2 % a na treťom mieste sa umiestnilo plávanie s podielom 41,4 %.

Keď sme sa pozreli na to, v akej kryptomene by ľudia chceli dostávať peniaze, prevažne sa preferoval Bitcoin (BTC), pričom 72 % respondentov sa rozhodlo pre BTC. Ethereum (ETH) bolo s 35,5 % na vzdialenom druhom mieste, tesne za ním nasledoval Dogecoin (DOGE) s 34,6 %.

Fitness aplikácie založené na blockchaine sú v súčasnosti na vzostupe. Priekopníkom v oblasti blockchain fitness je aplikácia Web3 move-to-earn s názvom STEPN – ktorá gamifikuje zážitok z behu tým, že poskytuje používateľom možnosť razenia unikátnych topánok NFT.

Hoci STEPN môže byť jednou z etablovanejších aplikácií Web3 vo svete fitness, určite nie je jediná. Ako konkurent sa objavila ďalšia aplikácia na pohyb a zarábanie s názvom Step App, ktorá beží na blockchaine Avalanche, čo signalizuje nápor spoločností Web3, ktoré sa snažia preniknúť do 100-miliardového odvetvia fitness.





Zdroj: https://cointelegraph.com/