Ukrajina spolupracuje s medzinárodnými poradcami na aktualizácii kryptografického systému

Ukrajina spolupracuje s medzinárodnými poradcami na aktualizácii kryptografického systému

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Konzultačná rada pre reguláciu virtuálnych aktív zorganizovala svoje prvé zasadnutie, ktoré sa venovalo prispôsobeniu národného daňového kódexu krypto trhu.

Ukrajinská regulačná komunita, ktorá pracuje na svojom národnom kryptografickom rámci, zmenách zákona “O virtuálnych aktívach”, aktívne spolupracuje s medzinárodnými expertmi. Do zoznamu patrí medzinárodná poradenská spoločnosť Ernst&Young a projekt reformy finančného sektora USAID. 

Dňa 1. decembra sa uskutočnilo prvé zasadnutie Poradnej rady pre reguláciu virtuálnych aktív, ktorú organizuje Národná komisia pre cenné papiere a burzu. Regulační experti diskutovali o zmenách zákona “O virtuálnych aktívach”, ktoré by mali prispôsobiť Národný daňový zákonník kryptoregulácii. Na podujatí sa zúčastnili zástupcovia kancelárie prezidenta, Národnej banky Ukrajiny, odborných organizácií a trhovej komunity.

Ruslan Magomedov, predseda Národnej daňovej agentúry Ukrajiny, prezradil, že regulačné orgány úzko spolupracujú s Ernst&Young a USAID na implementácii európskej regulácie trhov s kryptoaktívami (MiCA) na ukrajinskom trhu s digitálnymi aktívami.

Ako uviedol poslanec ukrajinského parlamentu (Rada) Jaroslav Železňak, národný prístup sa bude opierať o zásadu “neškodiť”:

Cieľ je jednoduchý – zabezpečiť, aby bol obeh kryptomien na Ukrajine legálny a bezpečný, ale podľa zásady ‘neškodiť’, aby trh nedostal reguláciu, ale stimuly na rozvoj a konkurenčné výhody.”

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podpísal zákon “O virtuálnych aktívach” v marci 2022. Návrh zákona zriaďuje Národnú komisiu pre cenné papiere a burzy Ukrajiny a Národnú banku Ukrajiny ako dva hlavné regulátory trhu s kryptomenami.

V novembri skupina pro-krypto ukrajinských zákonodarcov a verejná únia Virtual Assets of Ukraine (VAU) odhalili spoločný plán na podporu a rozvoj Web3 v krajine. V pláne sa navrhuje spustenie regulačného pieskoviska pre blockchainové a Web3 projekty. Realizuje sa v ňom aj vytvorenie národného registra pozemkov a nehnuteľností založeného na blockchaine a integrácia Ukrajiny do Európskeho partnerstva pre blockchain.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://cointelegraph.com/