Aktivita veľrýb ustupuje – všetci čakajú na veľký pohyb Bitcoinu

Aktivita veľrýb ustupuje – všetci čakajú na veľký pohyb Bitcoinu

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Onchain dáta ukazujú významný pokles bitcoinových veľrýb a ich aktivít, keďže cena aktíva zostáva blízko hranice 67 000 dolárov. Podľa údajov poskytnutých spoločnosťou Santiment, počet veľrybích transakcií pozostávajúcich z Bitcoinov (BTC) v hodnote najmenej 100 000 dolárov klesol za posledných 24 hodín o 33 % z 9 176 na 6 101 jedinečných transakcií za deň, uvádza správa Crypto News.

Aktivita veľrýb ustupuje

Celkom podobný výrazný pokles zaznamenala aj aktivita na burzách spojená s BTC. Podľa údajov zo spoločnosti Santiment sa počet BTC vstupujúcich na centralizované a decentralizované burzy za posledných 24 hodín prepadol zo 48 289 na 26 073 mincí.

Údaje z platformy navyše ukazujú, že počet Bitcoinov, ktoré opúšťajú burzy a smerujú do vlastných peňaženiek sa za posledný deň výrazne prepadol z 52 616 na 23 355 tokenov. Pokles aktivity v reťazci ukazuje, že držitelia BTC, veľkí aj malí, by mohli čakať na potenciálne pohyby na trhu.

Index relatívnej sily Bitcoinu (RSI) sa podľa Santiment pohybuje okolo hranice 60. Indikátor ukazuje, že vlajková loď kryptomien je v tomto cenovom bode mierne prekúpená kvôli neistým podmienkam na trhu. Aby BTC zostal v býčej zóne, musel by sa RSI ochladiť pod hranicu 50. Je pozoruhodné, že bitcoinový RSI bol 5. júla na hodnote 28, čo ukazuje, že aktívum bolo prepredané na cene 54 000 dolárov.

Posledná rezistencia

Bitcoin za posledných 17 dní stúpol o 27 % a zaznamenal najprudší rast od prvého kvartálu tohto roku. Na ceste k historickému maximu ho delí už len posledná rezistencia v pásme od 70 000 do 72 000 dolárov. Zrejme tento pokus bude úspešný, no ak cena na rezistencii zlyhá, potrvá minimálne jeden mesiac kým Bitcoin opäť zaútočí na historické maximum.

Jednou z býčích udalostí pre dynamiku Bitcoinu by mohol byť konzistentný prílev kapitálu do spotových BTC ETF v USA. Je vysoká pravdepodobnosť, že čoskoro Bitcoin prekoná nové maximum. Následne budeme svedkami nepreskúmanej oblasti, ktorú Bitcoin ešte nikdy nenavštívil.