Ťažiari kryptomien, pripravte sa na vyššie zisky

Ťažiari kryptomien, pripravte sa na vyššie zisky

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Americké spoločnosti predpovedajú, že v priebehu nasledujúcich 18 mesiacov nakúpia za Bitcoiny za 10,3 miliardy dolárov, uvádza správa Cointelegraph. Vďaka týmto nákupom sa zvýši dopyt a následne stúpnu aj ceny kryptomien. A v konečnom dôsledku pri vyšších cenách budú ťažiari inkasovať väčšie zisky vďaka transakčným poplatkom a blokovým odmenám.

Korporácia budú čoraz viac nakupovať Bitcoin

Nová správa od River – spoločnosti zaoberajúcej sa bitcoinovými technológiami a finančnými službami predpovedala, že niektoré spoločnosti v Spojených štátoch zvýšia svoju expozíciu voči BTC počas nasledujúcich 18 mesiacov. Podľa správy odhadom 10 % spoločností so sídlom v USA pravdepodobne v priebehu nasledujúceho roka a pol prevedie 1,5 % svojich pokladničných rezerv alebo približne 10,35 miliardy dolárov na Bitcoiny.

Analytici spoločnosti River tiež poukázali na to, že tradičné podnikové stratégie sa spoliehajú na hotovosť a iné krátkodobé peňažné ekvivalenty, ktoré sú slabými uchovávateľmi hodnoty. Tieto investície môžu generovať skromné výnosy blízke sadzbe federálnych fondov – v súčasnosti viac ako 5 %. Avšak ani tieto krátkodobé investície často nedokážu prekonať infláciu.

Prognóza analytikov poukazuje na rastúce prijímanie podnikovej stratégie, ktorú spopularizoval zakladateľ MicroStrategy Michael Saylor. V júni 2024 MicroStrategy dokončila dodatočný predaj starších konvertibilných dlhopisov pri 2,25 % s dátumom splatnosti v roku 2032. MicroStrategy použila prostriedky z podnikového dlhu na nákup ďalších 11 931 BTC.

Saylor charakterizoval Bitcoiny ako aktívum, ktoré zaručuje ekonomickú nesmrteľnosť korporáciám a podnikom kvôli jeho obmedzenej ponuke a nedostatku rizika protistrany, ktoré je vlastné iným uchovávateľom hodnoty, ako sú nehnuteľnosti alebo akcie.

Vplyv na ťažiarov

Obrovský dopyt zo strany medzinárodných korporátov po Bitcoine spôsobuje z dlhodobého hľadiska rast cien. Stúpajúca cena Bitcoinu následne podporuje aj rast celého kryptomenového trhu a teda aj ďalších kryptomien, ktoré sa ťažia. Vďaka tomu by mali ťažiari inkasovať dodatočné zisky.

Rast cien spôsobuje hneď dve hlavné navýšenia príjmov ťažiarov. V prvom rade sú to blokové odmeny, ktoré síce nerastú počtom, no pri vyššej hodnote kryptomeny majú aj väčšiu peňažnú hodnotu. Na druhej strane sú tu transakčné poplatky, ktoré zákonite rastú so stúpajúcou cenou.