Ťažba kryptomien: toto sú najziskovejšie kryptomeny

Ťažba kryptomien: toto sú najziskovejšie kryptomeny

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Ťažba kryptomien v roku 2024 prináša nové príležitosti a okrem známych mien ako Bitcoin či Litecoin sa do popredia dostávajú aj menej známe projekty, ako sú Kaspa a Alephium. Tieto kryptomeny ponúkajú zaujímavé možnosti pre ťažiarov vďaka svojim inovatívnym technológiám a optimalizácii pre efektívnu ťažbu. Pozrime sa bližšie na to, prečo sú Kaspa a Alephium jedny z najlepších možností na ťažbu v októbri 2024.

 

V roku 2024 sa kryptomenový priestor rýchlo mení a objavujú sa nové projekty, ktoré ponúkajú zaujímavé príležitosti pre ťažiarov. Medzi takéto projekty patrí Kaspa (KAS) a Alephium (ALPH), dve kryptomeny, ktoré vynikajú svojou technológiou a efektívnosťou v ťažobnom procese.

Kaspa

Kaspa je kryptomena postavená na inovatívnom protokole, ktorý kombinuje výhody tradičného blockchainu s technológiou DAG (Directed Acyclic Graph). Táto technológia umožňuje rýchlejšie transakcie a lepšiu škálovateľnosť siete v porovnaní s tradičnými kryptomenami ako Bitcoin.

 

Kaspa je optimalizovaná na ťažbu prostredníctvom GPU, čo ju robí atraktívnou pre ťažiarov, ktorí nemajú prístup k drahým ASIC zariadeniam. Navyše, vďaka nízkej energetickej náročnosti je ťažba KAS vhodná aj pre individuálnych ťažiarov alebo menšie farmy. V októbri 2024 sa Kaspa považuje za jednu z najziskovejších kryptomien, keďže jej sieť ešte nie je preplnená a náročnosť ťažby je relatívne nízka v porovnaní s inými PoW kryptomenami.

Alephium

Alephium je ďalšia kryptomena, ktorá prináša technologické inovácie, a to vďaka svojej jedinečnej implementácii sharding-u, čo zvyšuje efektivitu a bezpečnosť siete. Alephium je prvá kryptomena, ktorá využíva sharding v rámci Proof of Work konsenzu, čo umožňuje výrazne zvýšiť počet transakcií za sekundu bez kompromisov v oblasti bezpečnosti.

Ťažba Alephium je optimalizovaná pre GPU zariadenia, čo robí túto kryptomenu dostupnou pre široké spektrum ťažiarov. V októbri 2024 sa očakáva, že Alephium bude čoraz populárnejšou voľbou pre ťažiarov vďaka svojmu potenciálu rastu a efektívnej technológii.

 

Prečítajte si taktiež: ASIC Antminer AL1 (15,6 TH/s) – Zarábajte najvyššie zisky na trhu

Obe kryptomeny, Kaspa aj Alephium, ponúkajú vysokú efektivitu ťažby a potenciál na dlhodobý rast, pričom ťažiari môžu využiť ich inovatívne prístupy a nižšie vstupné náklady. V kombinácii s nižšou energetickou náročnosťou v porovnaní s tradičnými PoW kryptomenami, ako je Bitcoin, sú Kaspa a Alephium zaujímavými možnosťami na ťažbu pre október 2024.