Samsung spustil masovú výrobu ASIC minerov

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Samsung začína s výrobou ASIC aj GPU komponentov

 

Po vyhlásení spoločnosti Kodak, ktorá spustila platformu KodakOne určenú pre profesionálnych fotografov, ktorí si prostredníctvom KodakCoinu budú môcť kupovať služby od spoločnosti Kodak. Následne ešte väčším prekvapením bolo oznámenie o spustení výroby Kodak KashMineru (ASIC miner) na ťažbu Bitcoinu, ktoré si investor môže prenajať za 3 400 USD a získavať podiel z vyťažených Bitcoinov.

samsung spustil vyrobu asic minerov

 

Ďalším veľkým prekvapením je nový hráč na scéne – svetový gigant z Južnej Kórei vo výrobe elektroniky Samsung, ktorý v pondelok 29. januára vyhlásil spustenie masovej výroby čipov do zariadení na ťažbu Bitcoinu (ASIC minerov).

 

ASIC zariadenia (Application-Specific Integrated Circuit) sú špecializované zariadenia vytvorené priamo na ťažbu kryptomien bežiacich na algorytmoch SHA-256 a SCRYPT (Bitcoin a Litecoin).

 

Lokálne zdroje uvádzajú, že dohoda o dodávkach čipov bola prvotne uzavretá s Ruským výrobcom ASIC minerov – Baikal. Aktuálne pribudli aj ďalšie dohody s Čínskymi výrobcami ASIC zariadení. Vývojová fáza čipov pre ASIC zariadenia bola úspešné dokončená a aktuálne už naplno prebieha výroba čipov.

 

Bitmain-výrobca asic minerov na ťažbu Bitcoinu

Aktuálny svetový líder vo výrobe čipov a komponentov do ASIC zariadení je Taiwan Semiconductor Manufacturing Company – zároveň hlavný dodávateľ  pre konštruktéra ASIC zariadení – Bitmain. Spoločnosť Samsung  sa tak so svojimi výrobnými a technologickými kapacitami do budúcna môže stať prvým veľkým konkurentom vo výrobe ASIC komponent pre Taiwanskú spoločnosť.

 

 

Joseph Young – známy krypto analytik na sociálnej sieti Twitter vyhlásil:

„Samsung (áno Samsung)“ spustil výrobu čipov a komponentov, špecializovaných pre výrobu zariadení na ťažbu Bitcoinu. Bezprecedentné. Verím že sa tak stanú prvou skutočne silnou konkurenciou pre ASIC výrobcu Bitmain.

 

ASIC a Čína sú len začiatok

Prvotné dohody padli s najväčšími výrobcami ASIC zariadení v Rusku a Číne, no do budúcnosti plánuje rozšíriť svoje dodávky aj výrobcom v iných krajinách ako je Južná Kórea a Japonsko.

Spoločnosť Samsung okrem širokej výroby ASIC čipov na tažbu BTC a LTC, rozširuje svoju výrobu aj paralelne k pokrytiu obrovského dopytu po GPU mineroch, ktoré sú určené na ťažbu Altcoinov. Firma už spustila výrobu nového typu DRAM pre grafické karty (GPU), ktoré budú oveľa presnejšie pokrývať potreby pre ťažbu kryptomien a dosiahnú tak až o 35% vyššiu efektivitu v porovnaní s aktuálnymi grafickými kartami konkurencie.

 

 

Samsung ako nový veľký hráč na kryptoscéne

Samsung je najväčšia spoločnosť v Južnej Kórei s ročnými výnosmi 200 biliónov amerických dolárov. Vlastní jedny z najväčších výrobných závodov na výrobu polovodičových súčiastok na svete. Korporácia Samsung je dokonca jediným a výhradným výrobcom OLED displejov do telefónov Apple , kedže ako jediná dokáže objemovo pokryť výrobu komponentov, ktoré Apple požaduje.

Samsung sa tak môže stať majoritnou konkurenciou vo svete kryptomien a toto nie je prvýkrát čo spoločnosť preukazuje svoj silný záujem voči digitálnym menám. V októbri 2017 spoločnosť predstavila ťažobný rig, kompletne zostavený zo 40 kusov smartfónov Samsung Galagy S5. Podľa tvrdení už 8 telefónov Galaxy S5 dosahuje vyšší výkon na ťažbu kryptomien ako bežný stolný počítač.