Investori prejavujú obnovený záujem o akumuláciu Bitcoinu

Investori prejavujú obnovený záujem o akumuláciu Bitcoinu

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Podľa najnovšej správy od analytickej spoločnosti Glassnode, bitcoinoví investori opäť uprednostňujú držanie a akumuláciu, uvádza správa Cryptoslate. Po období distribúcie ponuky po historickom maxime Bitcoinu v marci, trh teraz vykazuje prvé známky obratu smerom k akumulácii.

Bitcoinoví držitelia nestrácajú nádej

Zdá sa, že tento trend vedú veľké peňaženky, často spojené s fondmi obchodovanými na burze (ETF). Metrika Accumulation Trend Score (ATS), ktorá hodnotí zmeny váženej rovnováhy na trhu, zaznamenala svoju najvyššiu možnú hodnotu 1,0, čo naznačuje významnú akumuláciu za posledný mesiac.

Dlhodobí držitelia (LTH) tiež zmenili svoje správanie. Po odpredaji počas nábehu na historické maximum sa táto skupina vrátila k preferencii držby. Za posledné tri mesiace sa celkový objem 374 000 BTC presunul do stavu LTH. 7-dňová zmena v ponuke LTH, nástroj používaný na hodnotenie miery zmeny ich držieb, sa vrátila do kladných hodnôt. To naznačuje, že skupina LTH uprednostňuje držať svoje mince.

Je pozoruhodné, že napriek agresívnej distribúcii od apríla do júla, sa spotová cena naďalej obchodovala nad priemernou nákupnou cenou. To jasne ukazuje, že napriek nerealizovaným ziskom chcú investori aj naďalej držať mince. Zrejme veria, že Bitcoin čoskoro prekoná nové historické maximum. Investori vo všeobecnosti stále očakávajú pozitívnu dynamiku trhu v krátkodobom až strednodobom horizonte.

Spotové ETF opäť ožívajú

Posun smerom k akumulácii prichádza uprostred neistoty na trhu po nedávnom výpredaji. Údaje však naznačujú, že tendencia investorov držať svoje mince je teraz väčšou silou v porovnaní s ich predajným tlakom. Rásť začali aj prílivy kapitálu do spotových bitcoinových ETF a aj tu jasne vidíme, že nastala zmena sentimentu na trhu.

Avšak v oblasti ETF neviedla v prílivoch spoločnosť BlackRock, ale spoločnosť ARK 21Shares, ktorá zaznamenala 12. augusta najvyššiu sumu prílevov, ktorá presiahla 35 miliónov dolárov. Prílivy prichádzajú po nedávnych masívnych odlivoch kedy globálne trhy výrazne poklesli.