Bitcoinoví ťažiari rozširujú svoje kapacity aj napriek nižšej ziskovosti

Bitcoinoví ťažiari rozširujú svoje kapacity aj napriek nižšej ziskovosti

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Bitcoinoví mineri rozširujú svoju hashovaciu kapacitu a dosahujú nové rekordné hodnoty napriek pretrvávajúcim výzvam v oblasti ziskovosti, uvádza správa News Bitcoin. Údaje od Cryptoquant Institutional Insights zdôrazňujú, že mineri predávajú aktíva, pretože čelia klesajúcim ziskovým maržiam a rastúcim prevádzkovým nákladom.

Bitcoinoví mineri čelia kapitulácii uprostred rekordne vysokého hashratu

Podľa najnovších zistení výskumného tímu Cryptoquant, dosiahol hashrate bitcoinovej siete historické maximum aj napriek tomu, že sa Bitcoin obchoduje tesne pod historickým maximom a cena až tak výrazne neklesla. Výskumná správa naznačuje, že kapitulácie minerov sú čoraz častejšie, pričom odliv baníkov 5. augusta stúpol na 19 000 BTC.

Tento nárast znamenal najvyššiu úroveň od 18. marca, keďže na minerov tlačil prevádzkový zisk, ktorý klesol na 25 %, čo je najnižšie od januára 2024. Avšak napriek týmto výzvam mineri naďalej rozširujú svoju hashrate kapacitu.

Metrika Miner Profit/Loss Sustainability naznačuje, že mineri zostávajú nedostatočne platení v dôsledku zvyšujúcej sa náročnosti ťažby a nízkej ceny hash, ktorá dosiahla rekordné minimum 0,038 dolárov za terahash za sekundu (TH/s).

Bitcoin sa odráža od dna

Výskumný tím Cryptoquant tiež pozoroval, že držby menších minerov sa stabilizovali, zatiaľ čo väčší mineri pokračovali v hromadení BTC, pričom ich celkové držby dosiahli 66 000 BTC. V správe sa uvádza, že ak súčasné podmienky pretrvajú, môže dôjsť k ďalšiemu predaju minerov.

Zistenia spoločnosti Cryptoquant zdôrazňujú, že kapitulácia minerov často signalizuje miestne dno ceny Bitcoinu počas rastúcich trhov. Naposledy boli tieto udalosti pozorované v marci 2023 a januári 2024 po významných korekciách trhu. 

Na základe tejto skutočnosti môžeme predpokladať, že Bitcoin formuje lokálne trhové dno, po ktorom by mohol prísť útok na historické maximum. Celkovo údaje zo siete naznačujú, že nedávny pokles veľmi s držiteľmi kryptomeny nezamával a práve naopak investori využili pád na dokupovanie za lacnejšiu cenu. Toto správanie naznačuje, že všetci očakávajú ďalší exponenciálny vzostup.