Cena Bitcoinu sa blíži k 23 000 USD a dosahuje nové 5-mesačné maximum

Cena Bitcoinu sa blíži k 23 000 USD a dosahuje nové 5-mesačné maximum

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Bitcoin nie je ďaleko od opätovného získania svojho 200-týždňového kĺzavého priemeru, ale obchodníci sú stále veľmi podozrievaví voči býčej cenovej akcii BTC.

Bitcoin sa do 21. januára prehupol na úroveň 23 000 USD, keď ázijskí kupci poháňali čerstvú silu trhu.

Likvidita ponúk vzbudzuje podozrenie

 

Údaje z Cointelegraph Markets Pro a TradingView ukázali, že BTC/USD bojuje s medveďmi a v noci dosiahol 22 790 USD na Bitstamp – najvyššiu hodnotu od augusta.

S novými niekoľkomesačnými maximami, ktoré prichádzajú v rýchlom slede za sebou, napriek obavám z veľkej korekcie, Bitcoin naďalej prekvapoval, keď si obchodníci uvoľnili cestu k ďalšiemu rastu.

Ako poznamenal vnútrodenný obchodník Skew, cez víkend viedla Ázia, pričom na burzách sa absorboval predajný tlak zo strany tvorcov trhu.

“Ďalší rast vedený ponukou z Ázie. Kupujúci na TWAP absorbujú predajný tlak zo strany MM. Veľký spotový bid zdvíhajúci ponuky & ask wall stiahnutý pred ďalším short squeeze,” komentoval Skew kompozitný graf.

On-chain analytický zdroj Material Indicators medzitým označil odstránenie likvidity ask na Binance deň predtým, čo umožnilo počiatočný beh Bitcoinu nad hranicu 22 000 USD.

Volatilita pokračuje. Nevracajte všetko späť, nezabudnite si cestou vybrať nejaký zisk,” napísal v časti následnej aktualizácie.

Ako vždy, Bitcoin pri svojich posledných maximách nebol ani zďaleka nad podozrenie, pričom niektoré známe tváre stále vyzývali obchodníkov, aby sa pripravili na najhoršie.

“Čím väčšia pumpa, tým tvrdšie bude BTC padať nadol,” napísal na Twitteri analytik Toni Ghinea, zatiaľ čo Crypto Tony tvrdil, že celý pohyb nemusí byť ničím iným ako “odrazom mŕtvej mačky”.

Pri úvahách o tom, prečo po skončení týždňového obchodovania TradFi prichádzajú ďalšie zisky, jeden z populárnych komentátorov dodatočne naznačil, že obchodníci manipulujú.

“Nikto, kto chce skutočne nakupovať a vlastniť krypto, nečaká každý týždeň až do piatkového záveru, aby to zrealizoval,” uvádza sa v aktualizácii a dodáva, že “cieľ týchto kupujúcich je jasný”.

Začiatkom týždňa spoločnosť Material Indicators rovnako varovala pred “choreografickým” ponúkaním na BTC.

Kľúčový kĺzavý priemer na obzore

 

Pozornosť sa tak sústredila na nadchádzajúci týždenný záver pre BTC/USD, ktorý by v prípade udržania súčasných cien bol najlepší od polovice augusta.

Zároveň to vyzeralo, že Bitcoin sa na týždennom grafe chystá vytlačiť takzvaný “kríž smrti”, pričom klesajúci 50WMA sa chystá prekročiť stále rastúci 200 WMA.

Hlavným cieľom bol 200-týždňový kĺzavý priemer (WMA), ktorý je v súčasnosti na úrovni 24 650 USD a je mimo dosahu pre veľkú časť roka 2022.

Názory, myšlienky a stanoviská vyjadrené v tomto dokumente sú výhradne názormi autorov a nemusia nevyhnutne odrážať alebo reprezentovať názory a stanoviská spoločnosti Cointelegraph.

 

 

 

 

 

Zdroj: https://cointelegraph.com/