Bitcoin prudko stúpa. Aká je cenová predikcia na najbližší rok?

Bitcoin prudko stúpa. Aká je cenová predikcia na najbližší rok?

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Bitcoin smeruje opäť blízko k historickému maximu a v čase písania sa obchoduje na cenovej hranici 66 850 dolárov. Z toho dôvodu sa čoraz častejšie objavujú pozitívne cenové predpovede pre nasledujúci rok. Poďme sa spolu pozrieť na názory známych osobností, ale aj realistický pohľad na bitcoinové cykly.

Názory analytikov a známych osobností

Analytik Daan Crypto nedávno informoval o tom, že druhá vlna masívneho rastu príde až v druhej polovici roku 2025. Šéf najväčšieho správcu aktív na svete BlackRock, Larry Fink, dokonca verí, že Bitcoin nahradí zlato. Jeden z najznámejších podporovateľov BTC, Peter Brandt, taktiež predpovedá rastúci cyklus na najbližší rok.

Kryptomenový analytik so pseudonymom Tradingshot uvieodl, že Bitcoin smeruje na 300 000 dolárov, zatiaľ čo Robert Kiyosaki verí, že Bitcoin prekoná 350 000 dolárov. Spoločnosť Standard Chartered bola o čosi konzervatívnejšia s predpoveďou 120 000 dolárov do konca roku 2024. Na túto tému vydal článok aj Forbes, kde sa uvažuje nad hladinou 100 000 dolárov v roku 2024 a 1 milión v roku 2025.

Michael Saylor v júni vyjadril názor, že nevidí problém aby Bitcoin v budúcnosti dosiahol 10 miliónov za mincu. Ako ste si mohli všimnúť všetky tieto cenové predpovede sa pohybujú na úrovni niekoľkých stoviek tisíc dolárov. Poďme sa ale pozrieť na skutočnú fázu trhu a na to, kam by sa reálne mohla dostať cena BTC v roku 2025.

Dúhový graf

Ziskovosť Bitcoinu každý cyklus klesá. Vidíme to aj na dúhovom grafe. Maximum sa vytvorí vždy o 2 spektrá nižšie. Takže zrejme podľa tejto predpovede by sa maximum malo sformovať medzi zelenou a žltou farbou. Posledné dva cykly Bitcoin rástol približne 550 dní po halvingu čo znamená, že by sa ďalšie maximum malo vytvoriť v septembri alebo októbri 2025.

Ak spojíme tieto dva poznatky dokopy zistíme, že Bitcoin by mohol vytvoriť o rok maximum na cenovom intervale od 190 000 do 260 000 dolárov. Samozrejme to by nastalo za predpokladu, že by sa opakovala história dvoch predošlých cyklov. Avšak to vôbec nemusí platiť. Napriek tomu vidíme, že mnohé známe osobnosti až tak ďaleko od reality nie sú.

Je potrebné si uvedomiť, že pri podobných analýzach berieme do úvahy iba ponukovú stránku Bitcoinu, keďže je fixná na úrovni 21 miliónov mincí. No na druhej strane vždy stojí dopyt. A bohužiaľ nikto nevie aké faktory vstúpia na trh a ako ovplyvnia dopyt.