Druhá najväčšia ťažobná firma na Wall Street masívne expanduje

Druhá najväčšia ťažobná firma na Wall Street masívne expanduje

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Druhá najväčšia ťažobná spoločnosť na Wall Street masívne expanduje. CleanSpark uzavrel zmluvy o výkone 75 MW a kúpil prvý závod vo Wyomingu, uvádza správa Financemagnates. Spoločnosť očakáva, že k svojmu hashrate pridá viac ako 2 EH/s.

CleanSpark rozširuje ťažbu Bitcoinov akvizíciou vo Wyomingu

CleanSpark (NASDAQ: CLSK), druhý najväčší producent Bitcoinov (BTC) na Wall Street podľa trhovej kapitalizácie, vo štvrtok oznámil realizáciu zmlúv o výkone 75 megawattov (MW) a akvizíciu svojho prvého miesta na ťažbu Bitcoinov vo Wyomingu. Tento krok znamená rozšírenie operácií spoločnosti do tretieho amerického štátu.

Počiatočné zariadenie s výkonom 30 MW, ktoré sa nachádza v Cheyenne, má byť plne chladené dátové centrum. CleanSpark očakáva, že táto akvizícia po spustení prispeje k celkovému hashrate viac ako 2 exahashes za sekundu (EH/s). Spoločnosť plánuje okamžite začať, pričom prevádzka by sa mala spustiť pred koncom roka 2024.

CleanSpark je nadšený, že môžeme expandovať v štáte, ktorý verejne podporuje ťažobný priemysel, uviedol Zach Bradford, generálny riaditeľ spoločnosti CleanSpark. V spolupráci s miestnymi, štátnymi a národnými lídrami plánuje CleanSpark rozšíriť svoje aktivity za hranice Cheyenne.

Akcie nereagujú

Toto však nie je jediná expanzia na trhu s ťažbou kryptomien v poslednej dobe. Riot Platforms (NASDAQ: RIOT), tretí najväčší ťažiar BTC podľa trhovej kapitalizácie na Wall Street, získal Block Mining so sídlom v Kentucky za 92,5 milióna dolárov.

CleanSpark má v úmysle nasadiť najnovšie stroje na ťažbu Bitcoinov v priestoroch v Cheyenne. Sú propagované ako najvýkonnejšie a najúčinnejšie na súčasnom trhu. CleanSpark navyše aktívne pracuje na zvýšení dostupnej energie na tomto mieste, aby sa ďalej posilnila prevádzková kapacita.

Presun do Wyomingu je v súlade s najnovším vývojom v štáte. To poukazuje na rastúcu podporu štátu pre odvetvie kryptomien. Nedávny krok spoločnosti CleanSpark získať novú akvizíciu však výrazne neovplyvnil výkonnosť jej akcií. Akciový trh vykazuje širší negatívny model ovplyvňujúci spoločnosti ťažiace kryptomeny v roku 2024, keďže investori pokračujú v zbavovaní sa svojich akcií.