Investori sa boja: Nastal koniec rastúceho cyklu kryptomien?

Investori sa boja: Nastal koniec rastúceho cyklu kryptomien?

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Nerozhodnosť investorov a neistota dominuje na trhu kryptomien už pol roka. Cena Bitcoinu sa hýbe bokom a dosahuje klesajúce minimá. Bitcoinový halving nastal v apríli, no ceny sa dodnes z korekcie nespamätali. Preto sa otvára otázka, kedy a či vôbec dôjde k obratu trendu

Bitcoin stojí na pokraji nového trendu

Vždy po halvingu platilo, že do pár mesiacov nastal exponenciálny rast a začala altcoinová sezóna. To sa ale tento cyklus zmenilo, keďže po 5 mesiacoch trh stále nerastie. Preto vznikajú obavy, že v tomto cykle už vrchol bol dosiahnutý. V skutočnosti ale žiadny cyklus zatiaľ porušený nebol a Bitcoin opakuje históriu.

Bitcoin pol roka formuje štruktúru, z ktorej sa nevie pohynúť ani nahor ani nadol. Ak by napokon došlo k prelomeniu rezistencie, zrejme by sme boli svedkami novej altcoinovej sezóny. Je totiž dôležité povedať, že altcoiny zaznamenali niekoľko násobne vyššie straty ako Bitcoin čo znamená, že sú na dne, alebo blízko neho.

Väčšina altcoinov klesla od 50 do 80 %. Je to obrovské znehodnotenie. Pohyby na trhu naznačujú, že korekcia by skutočne mohla byť v konečnej fáze. Zatiaľ to ale trhová cena najväčšej kryptomeny nepotvrdila. V súčasnosti na to čakajú všetci držitelia kryptomien.

Ťažiari sú odkázaní na transakčné poplatky

Je úplne jedno akú kryptomenu ťažíte, pretože tak či tak by vás mal zaujímať vývoj ceny Bitcoinu. Ak totiž cena BTC stúpne, zisky zaznamenajú všetky ostatné kryptomeny a aj tie, ktoré sa ťažia. Naopak ak cena klesne, dostávate menšie odmeny za ťažbu aj keď ťažíte úplne inú kryptomenu.

V súčasnosti je náročnosť ťažby Bitcoinu čoraz vyššia a neistý vývoj ceny navyše ťahá transakčné poplatky nadol. Okrem toho bloková odmena síce ostáva na úrovni 3,125 BTC, no hodnota týchto Bitcoinov posledný polrok skôr klesá. Prípadný rast ceny a ďalšia vlna ziskov by tento trend otočila.